Ларс фон Триер
Ларс фон Триер

Последно ви информирахме, че Ларс фон Триер ще започне да снима следващия си филм, озаглавен „The House That Jack Built“, през есента, но преди дни се разбра, че камерите може да заработят малко по-рано – през август. Вълнуваме се не само защото сме сред почитателите на откачения датчанин, но и защото 2017-та, за когато е предвидена премиерата, се очертава като изключително силна.

Първоначалната идея беше „The House That Jack Built“ да е минисериал/ТВ-поредица, обаче в крайна сметка проектът ще се реализира като пълнометражна драма през погледа на сериен убиец; действието ще се разгърне в период от 10-12 години. Въпреки че локациите на продукцията са европейски (предимно Дания, но също Франция, Германия и Швеция), новата творба на Триер отново ще е англоезична, а бюджетът възлиза на близо 10 млн. долара. Говори се, че действието ще се развива във Вашингтон, а актьорите ще са както от Северна Америка, така и от Стария континент – с два мъжки и четири женски основни персонажа. Продуцентът Луизе Вест наскоро сподели любопитни детайли:

„Това ще е един много различен филм за сериен убиец – такъв, какъвто досега не сте гледали. Режисьорът иска да може да променя облика му през различните периоди на снимане – след като всичко е отснето, ще се отиде в монтажната, където тепърва ще види по какъв начин ще бъдат комбинирани и показани убийствата… Триер ги нарича „петте инцидента“, това са петте криминални случаи, но между тях има доста отклонения от основната фабула, чрез които историята постепенно се навързва, много е подобно на „Нимфоманката“ като подход.“

Предстои да стане ясен кастът и премиерната дата… а ние сме в поредно трепетно очакване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *