През 2013 за първи път чухме невероятната новина, че имаме шанс да видим осъществен вариант на „Napoleon“ на Станли Кубрик, познат още като „the best movie never made“ – Стивън Спилбърг обяви, че е започнал работа по преработването на сценария, за да го превърне в минисериал на НВО. Няколко месеца по-късно чухме и представихме слуховете, че Баз Лурман може да се присъедини като режисьор, но това така и не се получи и новините около проекта секнаха. Сега обаче се появи нова информация и дори беше потвърдена от The Hollywood Reporter – Кари Фукунага е в преговори с НВО за режисьорското място.

За съжаление, все още нямаме никакви други подробности, но трябва да признаем, че комбинацията Спилбърг, Кубрик и Фукунага ни допада (със сигурност повече от Спилбърг, Кубрик и Лурман). Ясно е, че крайният резултат няма да е филм на Кубрик, това няма какво да го обсъждаме. Но благодарение на изумително подробните материали, които Кубрик е събрал по време на десетилетията проучвания, вярваме, че Фукунага може да направи нещо наистина любопитно.

Въпросът е кога точно ще се случи това, защото след първия сезон на „Истински детектив“ Фукунага има доста възможности и проекти, сред които предстоящият „Maniac“ с Ема Стоун и Джона Хил и пилотът на „Алиенистът“ (за съжаление, той отпадна от екранизацията на „То“). Не се съмняваме, че Фукунага ще намери време за „Napoleon“, дори само за да се докопа до материалите, събрани от Кубрик. Освен на тях, той може да разчита и на сценария на Дейвид Лиланд („The Borgias“), който е подготвен за 6-часов минисериал (за разлика от оригинала на Кубрик).

За финал, искаме да се присъединим към един съвсем разумен призив, който стана доста популярен онлайн – нека по-скоро научим следващите новини около проекта, каквито и да са те. Вече достатъчно чакахме „Napoleon“ и не е нормално между обявяването на минисериала и намирането на режисьор (който дори не е 100% сигурен, докато не подпише договора) да минат три години. Дано сега развитието позабърза малко. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *