Баз Лурман

В началото на годината научихме, че Стивън Спилбърг работи по изключително интересен проект, който честно казано, не сме очаквали някога да види бял свят – „Наполеон” на Станли Кубрик, който режисьорът разработва, но в крайна сметка изоставя преди десетилетия, след като не успява да убеди студията, че огромният бюджет си заслужава риска. Доскоро единственото развитие около проекта беше страхотната книга на „Taschen” „The Greatest Movie Never Made” за проучванията на Кубрик, но сега вече знаем, че Спилбърг се е заел с нелеката задача да преработи „Наполеон” като мини-сериал за НВО.

Когато за първи път чухме тази чудесна новина, първо се зачудихме дали Спилбърг ще само продуцент или ще режисира и веднага след това се запитахме колко ли време ще отнеме разработването на проекта и кога ще го видим на малкия екран. Сега, с евентуалното присъединяване на Баз Лурман към проекта, получаваме някаква яснота и по двата въпроса – Спилбърг ще е само продуцент и въпреки че въобще не е сигурно, има сериозен шанс Лурман да застане зад камерата. На този етап знаем само, че НВО и Спилбърг се опитват да го убедят и вероятно няма да е чак толкова трудно, особено ако често споменават името на Кубрик.

А що се отнася до евентуалната примерната дата, разбира се, няма никаква информация и можем да сме напълно сигурни, че няма да е никак скоро. Но пък ако Лурман официално потвърди и започне работа по проекта, това е първата и адски важна стъпка – скоро ще има новини и за сценарист (очевидно сценарият на Кубрик ще трябва да се преработи), подробности за формата (брой на епизодите например), после кастинг, премиерна дата…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *