Здраво сме се фиксирали върху „High Rise” на Бен Уийтли и продължаваме упорито да отразяваме рекламните му ъпдейти, които (по причини, които вече обсъдихме покрай последния нецензуриран трейлър) придобиват доста сериозни размери. Добрата новина е, че за разлика от кампаниите на блокбастърите, тази не е чак толкова репетативна и почти винаги имаме нещо различно и интересно.

Покрай новия британски трейлър, който не предлага нищо, което да не сме виждали до момента (което не означава, че не е ефективен), получаваме и клип от филма, който ни среща с главния герой на Том Хидълстън и големия Джеръми Айрънс (в ролята на архитекта на небостъргача от заглавието), както и едно изключително интересно 10-минутно интервю с Бен Уийтли, който говори за влиянието на архитектурата, антиутопиите и за viral видеата. Не на последно място, може да чуете и част от саундтрака към филма, който е дело на Клинт Мансел.

Трейлър

Клип

Интервю

Ето и саундтрака:

Лондон, 1975. Луксозен жилищен небостъргач се извисява над Темза. Господстващ над околния пейзаж, той е наречен просто „High Rise”, а самият му адрес представлява знак за изключителност. Най-новият му обитател е Робърт Лейнг, амбициозен млад доктор, съблазнен от стила на живот и високите технологии, които предлага небостъргачът.

Лейнг се среща с Уайлдър, чаровен провокатор, който му показва и мръсните подземия на „High Rise”. „Пукнатините” в привидно безгрешната общност се разрастват с впечатляваща скорост и Лейнг е шокиран от покварата, която се разкрива пред него.

Животът започва да се превръща в лудост, изригва насилие и докторът се оказва между мародерстващи орди от жадни за кръв съседи, които превземат сградата, етаж след етаж.

Режисьор на „High Rise” е Бен Уийтли („Kill List”, „Sightseers”, „A Field in England”), сценарият е на Ейми Джъмп, а в основата му е романът на Джеймс Г. Балард, който е автор на „Империя на слънцето” и „Катастрофа”, по които са направени едноименните филми на Стивън Спилбърг и Дейвид Кроненбърг. Оператор е Лори Рос, а музиката е дело на Клинт Мансел. В ролите са Toм Хидълстън, Джеръми Айрънс, Сиена Милър, Елизабет Мос, Стейси Мартин, Джеймс Пюърфой, Люк Евънс, Сиена Гилори и други.

От 28 април филмът ще е достъпен VOD, а от 13 май ще може да бъде видян и в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments