„Gods of Egypt”

След седемгодишно отсъствие, режисьорът Алекс Прояс най-накрая се завръща на големия екран. Много ни се искаше това да стане с „Изгубеният рай”, който беше прекратен в доста напреднал стадий на продукция, с „The Unpleasant Profession of Jonathan Hoag” по Робърт Хайнлайн или с „Joe Golem and the Drowning City” на Майк Миньола и Кристофър Голдън. За съжаление, завръщането му е с най-малко очаквания от възможните му проекти – „Gods of Egypt”. Затова и не сме обръщали внимание на филма, въпреки че много харесваме Прояс и вярваме, че няма да ни предложи някоя обида в стил „Гневът на титаните” и „Войната на боговете”.

Gods of Egypt” е приключенски екшън, който е вдъхновен от класическата египетска митология. В него Сет, безмилостният бог на мрака, е узурпирал трона на Египет и е потопил някогашната миролюбива и просперираща империя в хаос и конфликти. Малцина се осмеляват да му се противопоставят – един от тях е смъртния Бек, млад и дързък крадец, чиято голяма любов е отвлечена от бога. Бек влиза в нетипичен съюз с бога Хор в опит да детронират Сет, а тяхната мисия ги отвежда през отвъдното до небесата и поставя на изпитание куража и жертвоготовността и на двамата – смъртен и бог.

В ролите са Джерард Бътлър, Николай Костър-Уалдау, Брентън Туейтис, Елъди Йънг и Чадуик Боусман. А кой кой е може да видите в първите, доста грознички character постери.

„Gods of Egypt” - Брентън Туейтис

„Gods of Egypt” - Джерард Бътлър

„Gods of Egypt” - Никълъс Костър-Уалдау

„Gods of Egypt” - Чадуик Босман

„Gods of Egypt” - Елъди Йънг

„Gods of Egypt” - Кортни Итън

Тук няма да бързаме да съдим, а ще изчакаме първия трейлър. Надяваме се, като повечето филми на Прояс, и този да е мрачничък, а не детската шарения, която плакатите предполагат.

Режисьор на „Gods of Egypt” е Алекс Прояс, а в ролите са Джерард Бътлър, Никълъс Костър-Уалдау, Брентън Туейтис, Джефри Ръш, Руфъс Сюъл, Аби Лий, Чадуик Босман, Кортни Итън, Елъди Йънг и други.

Премиерата е 26 февруари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Изглежда по-зле от Принцът от Персия и Нарния взети заедно….

  2. А видяхте ли гигантските кобри, които бълват огън на последния плакат?