High Rise

Продължава доста сериозната и достойна за някой високобюджетен блокбастър рекламна кампания на „High Rise” на Бен Уийтли. Качественото и количествено разнообразие вероятно се дължи на факта, че „High Rise” е независимо заглавие и различна компания отговаря за разпространението му във всеки един от водещите кинопазари. И всяка една от тях се старае да убеди зрителите от региона, че филмът ще си заслужава, въпреки липсата на кой знае какви положителни отзиви от фестивалния му показ.

Най-новият рекламен ъпдейт идва от Франция, където The Jokers и Le Pacte представиха нецензуриран трейлър на филма, надграждащ предишния (който беше най-подробният по отношение на историята до момента), като ни разкрива доста допълнителни детайли за сложния социален, икономически и политически свят на небостъргача, в който попада главният герой, изигран от Том Хидълстън.

Този трейлър не променя отношението ни към „High Rise”, което (както многократно сме заявявали) е доста положително, въпреки ранните смесени отзиви. За съжаление, засега изглежда, че филмът ще ни пропусне и единствената ни надежда да го видим на голям екран е някой от големите фестивали. Това е реалността на разпространението на независимо кино у нас.

В добавка към трейлъра ви предлагаме и няколко „калейдоскопични” постера.

плакат

Лондон, 1975. Луксозен жилищен небостъргач се извисява над Темза. Господстващ над околния пейзаж, той е наречен просто „High Rise”, а самият му адрес представлява знак за изключителност. Най-новият му обитател е Робърт Лейнг, амбициозен млад доктор, съблазнен от стила на живот и високите технологии, които предлага небостъргачът.

Лейнг се среща с Уайлдър, чаровен провокатор, който му показва и мръсните подземия на „High Rise”. „Пукнатините” в привидно безгрешната общност се разрастват с впечатляваща скорост и Лейнг е шокиран от покварата, която се разкрива пред него.

Животът започва да се превръща в лудост, изригва насилие и докторът се оказва между мародерстващи орди от жадни за кръв съседи, които превземат сградата, етаж след етаж.

Режисьор на „High Rise” е Бен Уийтли („Kill List”, „Sightseers”, „A Field in England”), сценарият е на Ейми Джъмп, а в основата му е романът на Джеймс Г. Балард, който е автор на „Империя на слънцето” и „Катастрофа”, по които са направени едноименните филми на Стивън Спилбърг и Дейвид Кроненбърг. Оператор е Лори Рос, а музиката е дело на Клинт Мансел. В ролите са Toм Хидълстън, Джеръми Айрънс, Сиена Милър, Елизабет Мос, Стейси Мартин, Джеймс Пюърфой, Люк Евънс, Сиена Гилори и други.

От 28 април филмът ще е достъпен VOD, а от 13 май ще може да бъде видян и в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *