Midnight Special

Да ни прощават всякакви Батмани, Супермени, Дедпули, Х-Мени, Самоубийствени отряди и Капитани Америки, но тази година героят със суперсили, който ни вълнува най-много, е 8-годишно момче, което няма нищо общо с комиксовите вселени на Marvel и DC. Става дума за фантастичната трилър-драма „Midnight Special“ на Джеф Никълс, който очакваме с огромен интерес. Филмът разказва историята на момче със свръхестествени способности, което заедно с неговия баща полицай (Шанън) трябва да бягат от религиозни екстремисти и правителствени агенти.

Вчера Warner представиха нов трейлър на „Midnight Special“, който – също като предишните две реклами – не разкрива нищо по-съществено от сюжета, а залага главно на пресъздаването на атмосферата и цялостния му тон. Припомняме, че според режисьора, филмът е вдъхновен от класики като „Близки срещи от третия вид“, „Извънземното“ и „Starman“ – нещо, което определено личи от трейлъра.

Продължаваме да очакваме „Midnight Special“ с голямо нетърпение. Освен плюсовете, свързани с творческия екип и любопитната история, прибавихме и радушния прием на критиката –  филмът беше представен на вървящия в момента фестивала в Берлин и отзивите са наистина отлични. Продължаваме да стискаме палци да го видим на голям екран и у нас.

Режисьор и сценарист на „Midnight Special“ е Джеф Никълс („Take Shelter”, „Mud”), а в ролите са Майкъл Шанън, Джейдън Либерхър, Кирстен Дънст, Джоел Еджъртън, Сам Шепърд, Пол Спаркс и Адам Драйвър.

Премиерата е 18 март 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *