Днес е празничен ден за киното! Цели десет години чакаме завръщането на един от най-любимите ни режисьори – Пол Верховен (за протокола, „Tricked” не се брои), и ето, че то най-накрая е факт. Кажете „алилуя” и направете жертвоприношение във възхвала на бога, когото почитате. Новината ни идва напълно изненадващо, тъй като година и половина не бяхме чували нищо за конкретния проект и просто нямаше как да не си помислим, че той се е наредил до десетките други на Верховен, които така и не видяха бял свят.

Става дума за „Elle”, който е екранизация по психо-трилъра на Филип Джиан „Oh…”, разказващ за „психологическата игра на котка и мишка между бизнес дама и мъжа, който я е изнасилил – престъпление, за което тя търси отмъщение”. В главната роля ще видим Изабел Юпер (още една причина да очакваме филма с нетърпение, тъй като ужасно много я харесваме) и именно нея откриваме на първите снимки плакат, който са доказателство, че филмът съществува.

Мигновено и без абсолютно никакви уговорки „Elle” става най-очакваният за нас филм за 2016 г. Да, преди Скорсезе, Спилбърг, „Star Wars” и всичко останало, което чакаме. Просто обожаваме Верховен, а завръщането към корените му и обещанието за „изключително еротичен и перверзен трилър”, който е изцяло в стила му, не само ни пали, а направо ни взривява. Има ли възможност да се разочароваме? Разбира се, но това по никакъв начин не се отразява на моментното ни еуфорично състояние.

А сега вижте първия официален постер и един малко по-подробен синопсис.

Мишел изглежда неразрушима. Шеф на успешна компания за видео игри, тя има безмилостно отношение към бизнеса, което пренася и в любовния си живот. Един ден Мишел е нападната в дома си от неизвестен мъж, което променя живота ѝ завинаги. Когато тя успешно открива извършителя, двамата влизат в необикновена и вълнуваща игра, която всеки момент може да излезе извън контрол.

Режисьор на „Elle” е Пол Верховен, сценарият е дело на Давид Бирке по романа „Oh…” на Филип Джиан, а в ролите са Изабел Юпер, Кристиян Беркел, Ан Консини, Вержини Ефира, Лоран Лафит, Чарлс Берлин и други.

Френската премиера е 21 септември 2016, но е възможно да видим филма по-рано на някой от големите фестивали.

Update: Ето го и първия трейлър на филма. Очаквайте ни утре с подробности.


Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *