The Light Between Oceans

Година и половина си е дълъг период на „затишие”, защото за толкова време човек може и да си помисли, че работата по проекта на Дерек СианфрансThe Light Between Oceans” се е закучила. Но не – DreamWorks продължават да нагнетяват напрежението, като дават информацията на малки порциики – знаем вече, че в адаптацията по едноименната книга на М. Л. Стедман ще участва Майкъл Фасбендер, а междувременно се добавя и името на Алисия Викандер, която става все по-търсена („Ex Machina”, „Мъжът от U.N.C.L.E.”, „Момичето от Дания”). И за да се даде доказателство, че работата по филма не е планирана за „далечното бъдеще”, имаме на разположение една първа официална снимка.

The Light Between Oceans - Алисия Викандер

Спокойна атмосфера, пастелни цветове, замечтан, а може би и леко тъжен поглед (не че от такава дистанция може да се прочете нещо в очите…) към неизвестността в далечината – толкова е различна, динамична, разнообразна реалността, която ни заобикаля, че всеки шанс за „откъснатост” от света, който би предложило киното, се приема с любопитство и надежда…

Напомняме, че сюжетът се развива около решението на Том Шерборн, който се цани за пазач на фара на Janus Rock, западна Австралия. Съпругата му Изабел е имала нещастието да преживее два спонтанни аборта и едно мъртвородено детенце, преди да открият бебе в лодката на един мъртвец край фара. Двамата съпрузи решават да приютят и отгледат детето като свое, без да подозират какви последствия ще им донесе този акт на милосърдие…

Продуцентът Дейвид Хейман отбелязва:

„В този филм няма да има черно и бяло, той обитава един сив свят и според мен ще бъде една от онези обичани от мен творби, след които хората ще обсъждат оживено всеки избор, който правят героите във филма…”

В „The Light Between Oceans”, който е заснет в Нова Зеландия, участва също и Рейчъл Уайз. За момента DreamWorks са определили като премиерна дата във Великобритания 6 януари 2017, а за другите територии по света няма яснота.

The Light Between Oceans

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *