Комбинацията Уил ФерълДжон К. Райли е вече известна като уравнение с (до голяма степен) познати величини – независимо от това на кого допада хуморът им, те продължават да действат заедно в различни проекти. И след като Саша Барон Коен отпадна от подготвяния проект „Holmes and Watson” (за който се говори от 2008 година, но на нас „операционно”, вероятно и тенденциозно, ни е убягнал), към Уил Феръл (в ролята на Шерлок Холмс) ще се присъедини… именно Джон К. Райли (като доктор Уотсън).

Проектът, описван като „комедийна трактовка по класическите истории на Артър Конан дойл”, е дело на 42-годишния Итън Коен (да не се бърка уважавания от цял свят „брат” Коен!), а съвсем скоро стана ясно, че към актьорския екип на авантюрата се включват още Рейф Файнс и любимият ни Хю Лори. Дори The Hollywood Reporter все още не са наясно какви ще са ролите на двамата опитни ветерани, но се надяваме да ни изненадат приятно поне с едно злодейско превъплъщение.

Режисьорът Коен се изявява като сценарист от средата на 90-те години, във филмографията му са „Idiocracy”, „Тропическа буря”, „Мъже в черно 3”, а дебютира като режисьор миналата година с „Пандиз експерт”. Той е „замесен” от самото начало в идеята за „Holmes and Watson” – първо като сценарист, а впоследствие решава, че ще се нагърби и с режисьорските отговорности. Филмът се снима в момента в Лондон, продуцент е Адам МакКей. Ще се ослушваме за ъпдейти – със сигурност ни вълнува всичко, което е свързано с темата „Шерлок”, а освен това не може да се пренебрегне току така участие на мистър Хю Лори в проект, които има претенцията (дано и потенциал!) да бъде забавен. Ще почакаме и ще видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като казахте Адам Маккей – да се е чуло нещо ново около адаптацията на Irredeemable?

  2. Леле , как се подведох :
    Гледам заглавието „Холмс и Уотсън“
    Виждам Рейф Файнс и Хю Лори и настръхвам от кеф
    Зачитам…… Уил Феръл и Джон. С. Райли….
    alt+F4

    1. 🙁

      Същият спазъм и мен сряза. А би било такава поезия.