London Has Fallen

Бяхме забравили (съвсем умишлено) за този филм. И кой може да ни вини, след като първият му тийзър трейлър беше достатъчно красноречив. Не че и преди това не знаехме за каква брадва ще става въпрос – предшественикът му „Код Олимп” („Olympus Has Fallen”) беше доста зле (макар и не толкова, колкото „Белият дом: Под заплаха”) и просто не съществуваше абсолютно никаква причина да смятаме, че това никому ненужно продължение, продиктувано само от изненадващия финансов успех на първия филм, може да е по-добро. А „London Has Fallen” не само няма да е по-добър, но няма и да е наполовина толкова… гледаем.

Леле, Лондон е само началото. Ако този филм е успешен ни чакат и други градове. Това определено си е заплаха с терористичен характер. Но понеже е тъпо само да хейтим поголовно, нека кажем, че колкото и да е зле „London Has Fallen” пак ще е по-добър от последния филм от поредицата, която безсрамно копира и експлоатира – „Умирай трудно”.

Припомняме сюжета, като отново няма да пропуснем да споменем наглото официално описание на филма като „non-stop, suspenseful action thriller that delivers high-octane excitement through a heightened sense of authenticity”.

Терористична организация взима на прицел погребението на британския министър председател. Целта ѝ е да убие някои от най-големите световни лидери, да унищожи британската столица и да наложи ужасяващите си планове за бъдещето. Единствената надежда за спирането им пада върху президента на Съединените щати (Ерън Екхарт), шефа на тайните служби – и героя от първия филм – Майк Банинг (Джерард Бътлър) и английски агент от MI-6 (Шарлот Райли), която няма доверие на никого.

Режисьор на „London Has Fallen” е Бабак Наяфи („Sebbe”), а в ролите са Джерард Бътлър, Ерън Екхарт, Шарлот Райли, Морган Фрийман, Рада Мичел, Анджела Басет, Мелиса Лио, Джаки Ърл Хейли, Робърт Форстър и други.

Премиерата е 4 март 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Има още доста работа по CG-то да се направи, в момента изглежда много зле. Не по-добре изглежда и самият филм, де, но кой е очаквал повече.

  2. Отвратително, на половината спрях трейлъра. Отивам да повърна.

  3. Ама огънят изглежда много странно – почти няма пушек и все едно гори във…вакум. :/