Лестат е на път най-после да превземе малкия екран с първата от многото подготвяни адаптации по „Вампирски хроники” на Ан Райс. AMC са се наели с нелеката задача да пренесат творчеството на покойната писателка, като не се ограничили само с една книга, а почти всички. Тук на включваме само споменатите вампири, наброяващи скромните петнадесет книги (като броим и двете от така наречените „Нови истории за вампирите“), а и поредицата за „Вещиците” („Lives Of The Mayfair Witches”).

Дълго време не сме отразявали случващото се около този сериал, над който самата Райс работеше заедно със своя син Кристофър в продължение на няколко години, след като успя да си върне правата над книжния първоизточник. Сега обаче имаме чудесна възможност да ви представим първия трейлър, който дебютира тези дни на Comic-Con.

Вижте първата реклама:

So, how long have you been dead?

Признаваме си, че сме със смесени чувства от видяното. От една страна се усеща атмосферата на книгите, а и самият Лестат е доста близо до своя оригинален образ. И все пак има нещо, което ни пречи да се въодушевим подобаващо. Не сме сигурни какво точно е то, но е там. Разбира се, игнорираме факта за промените по Луи, но те бяха ясни още преди повече от година. Самият Джейкъб Андерсън не изглежда толкова зле в образа. Явно ще трябва да почакаме до есента, за да разберем как са се справили авторите в това отношение.

Сам Рийд, който влиза в ролята на Лестат, е подписал договор за повече от един проект и се очаква, при успех, да повтори участието си и в следващи адаптации като един от основните движещи фактори зад „Вампирски хроники”. Все пак той ще трябва да влезе в обувките на Том Круз, който изпълни ролята в първата адаптация на книгата през 1994 година под режисурата на Нийл Джордан.

Припомняме ви, че „Интервю с вампир” е по дебютната книга от поредицата и се появява на бял свят през 1976 година. Тя се фокусира върху вампира Луи дьо Поант дю Лак, който разказва своя живот пред репортера Даниел Молой. Запознаваме се с Ню Орлийнс в края на осемнадесети век (сериалът премества действието с над сто години години напред), трансформацията и борбата на Луи да запази своята човечност въпреки чудовището, в което Лестат го превръща.

Вижте и официалния плакат:

interview2120220725

Освен вече споменатите Джейкъб Андерсън като Луи и Сам Рийд като Лестат, „Интервю с вампир” ще включва още Ерик Богосян като Молой, Бейли Бас като Клаудия и други. Шоурънър ще е Ролин Джоунс („Friday Night Lights”).

Премиерата е насрочена за 2 октомври по AMC и AMC+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *