The Witch

Знаем! Истинско престъпление е, че досега не сме ви представяли „The Witch” на Робърт Егърс при положение, че сме огромни почитатели на жанра, а това е един от хорърите, които тази години получиха най-добрите отзиви и оценки – на изминалия фестивал в Сънданс той беше отличен с награда за режисура, което е доста сериозно признание. Сега обаче имаме страхотен повод да поправим този непростим пропуск: новината, че филмът ще може да бъде видян на голям екран и у нас, в рамките на фестивала So Independent, който стартира в края на следващата седмица в София.

Действието на „The Witch” се развива през 1630 година в Нова Англия, преди печално известния лов на вещици в Салем. Историята се завърта около силно религиозно християнско семейство, което отива да живее на ръба на дивата пустош. Но желанието им за нов, спокоен живот не се сбъдва и изглежда, че проклятие дебне от всеки ъгъл – първо цялата им земеделска реколтата умира, а после новороденият им син изчезва безследно. Страх и ужас се прокрадват в душите на членовете на семейството и скоро те се обръщат един срещу друг.

Визията и цялостната атмосфера изглеждат страхотно и бихме се зарибили да гледаме филма дори и без фантастичните отзиви, част от които виждаме и в самия трейлър. Очевидно не става дума за традиционен хорър с гадости или с някаква сложна и завоалирана митология, а за психологическа драма, където ужасът е резултат от атмосферата, самата история и най-мрачните измерения на човешката душа.

Като допълнение, вижте няколко снимки и един ефектен постер.

The Witch

The Witch

The Witch

The Witch

The Witch

The Witch

Режисьор и сценарист на „The Witch” е Робърт Егърс, а в ролите са Аня Тейлър-Джой, Ралф Инесон, Кейти Дики, Харви Скримшоу, Лукас Доусън, Ели Грейнджър и други. Щатската премиера е 26 февруари 2016, а у нас ще може да бъде видян след броени дни на 23 и 30 октомври в рамките на So Independent.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Изглежда превъзходно, нямам търпение да го видя на голям екран.