Напоследък по чисто съвпадение в рамките на по-малко от два месеца говорихме за два различни ирландски проекта, което се случва сравнително рядко така или иначе, а сега ще ви покажем и трейлър за трети. Очакваме всъщност това да се окаже може би най-популярния от трите – от една страна, минисериалът, озаглавен „Frank of Ireland” ще бъде пуснат в платформата на Amazon Prime, а от друга – в главната роля са синовете на един от най-страхотните ирландски актьори, Брендан Глийсън – Донал и Брийн.

Донал Глийсън сам по себе си вече си е истинска звезда, след високопрофилните му участия в „Междузвездни войни“ и „Peter Rabbit”, както и любимите ни „Ex Machina: Бог от машината“ и „Frank”.  Харесваме цялостното му присъствие и макар че личната му естетика сякаш обикновено предполага сравнително еднакви персонажи (очарователно неловки и непохватни), в повечето случаи те работят чудесно за контекста си и винаги оставаме с добро впечатление от него. Брат му Брийн Глийсън (известен у нас като Брайън) засега няма толкова широко познати участия, но сме го гледали в „Peaky Blinders“ и „Phantom Thread”.

Двамата братя, заедно с Майкъл Малоуни, са написали нов мини-сериал – „Frank of Ireland”. Историята се върти около Франк, който скоро се е разделил с половинката си, безработен е, живее с майка си, не умее да шофира и като цяло е пълна развалина. Най-добрият му приятел се казва Дуфъс, опитва се да помогне на Франк както може и (както става ясно от трейлъра) „няма против да гледа“.

Вижте трейлъра сега:

Докато историите за 30-годишни непораснали деца сме гледали много, типичното ирландско чувство за хумар и естетика тук ни допада много. Легендарният ирландски чар струи от всеки кадър на трейлъра и вече сме готови да стискаме палци на Франк и Дуфъс да вземат живота си в ръце, като същевременно не загубят същността си. Виждаме, че комедията ще работи на различни нива, едновременно извираща от физически злополуки и социални недоразумения, което ни вещае приятно разнообразие, което няма да ни измори с повтаряемост.

Frank of Ireland” е проект на продуцентската компания Merman, основана от ирландската актриса Шарън Хорган. Сериалът е написан от Донал и Брийн Глийсън и Майкъл Малоуни, а режисурата е поета от М. Дж. Дилейни.

Поредицата ще тръгне в Amazon Prime на 16 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *