“The Mechanic”

Какво да ви кажем, more of the same. И не го казваме, само защото “The Mechanic” всъщност е римейк на филма от 1972 с Чарлс Бронсън, а защото е поредният екшън за наемен убиец, за когото всичко е просто бизнес до момента, когато изведнъж става много лично. На всичкото отгоре е и с Джейсън Стейтъм в главната роля.

Филмът не е просто вдъхновен от оригинала, както е модерно напоследък, а е истински, класически римейк и героите са си същите: Стейтъм е опитният наемник Артър Бишъп, Доналд Съдърланд е възрастният му ментор Хари Маккена – чието убийство Бишъп иска да отмъсти – а Бен Фостър е Стийв, син на Хари и отскоро чирак на Бишъп.

Все пак, трябва да признаем, че въпреки стандартната и клиширана история, трейлърът не е зле, екшънът определено радва окото и най-вече филмът изглежда забавно.

https://www.youtube.com/watch?v=TlZXatxdaCQ

Що се отнася до плаката (представен от Moviefone), изненадващо той вдъхва доста повече доверие – вместо поредния тийзър с мутрата на Стейтъм, получаваме не чак оригинален, но приятен пистолет, нарисуван от разнообразни оръжия и амуниции. Единственият недостатък е таглайнът, който тъпее, но се понася…

“The Mechanic” - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments