Кинг Конг е символ на силата на природата!

С тази характеристика пристъпваме към обновяване на информацията около проекта на Джордан Воу-Робъртс, който очакваме с нетърпение, защото в екипа ни има фенове на традицията и погледа през призмата на времето (все пак Конг е един от най-отдавнашните герои в историята на киното), видни почитатели на гигантски зверове от всякакви разновидности, заклети еколози и неприкрити „хидълстоунъри”.

Амбицията на Legendary е да гарантират максимално реалистичен и атрактивен „Kong: Skull Island”, затова в местата за снимки към Хаваи са добавени Куинсланд (Австралия) и Виетнам, който според The Hollywood Reporter ще бъде много важна локация. Още една подробност във връзка с австралийските домакини – премиерът на Куинсланд Анастасия Палазчук е споделила пред пресата, че повече от 15 милиона долара ще бъдат вложени в работата по филма. Естествено, има го и моментът с разликата във валутния курс между различните долари, както и опция за компенсаторни поощрения (16,5%), ако продукцията похарчи 10,9 милиона долара на локацията в Австралия.

Работата по филма вече е започнала на Хаваите и дори имаме няколко задкулисни кадри от снимачната площадка.

Напомняме отново, че режисьор на „Kong: Skull Island” е Джордан Воу-Робъртс, а в ролите  ще видим Бри Ларсън, Том Хидълстън, Самюел Л. Джаксън, Джон Гудман, Кори Хоукинс и Джейсън Мичъл (с тях двамата се запознахме в „Straight Outta Compton”), Томас Ман, Тоби Кебъл, Джон С. Райли и др. От публиката се очаква „пълно потапяне в света на тайнствения и опасен дом на краля на маймуните заедно с екип от изследователи, които навлизат дълбоко в природата на коварния, праисторически остров”.

За момента премиерната дата за срещата в дома на гигантския Конг е 10 март 2017, година по-късно ще последва „Годзила 2” (8 юни 2018), а през 2020 година може да очакваме един истински „сблъсък на титаните” – „Godzilla vs. Kong”. Не забравяйте – трите филма ще бъдат свързани по някакъв (все още неизвестен) начин!

Да, беше ясно, че натам отиват нещата, просто дойде време на Legendary и Warner Bros. да обединят усилията си в името на справедливостта – искаме да знаем кой е по-могъщ, страхотният Конг или любимата Годзила! Legendary са на същото мнение и са пренебрегнали нежеланието на копродуцентите от Universal Pictures да се обвързват с „чудовищни” филми в (сравнително) близкото бъдеще. Постигната е договореност, в която се казва, че компаниите продължават да работят заедно, но филмите с участието на Конг ще бъдат разпространявани от Warner Bros. И също е добавено уточнение, че Legendary придобиват правата за използване на още няколко „кайджу”-та от класическите създания на компанията Toho – Rodan, Mothra и King Ghidorah. Кой, кога, къде, защо и въобще дали ще се появи – това тепърва ще става ясно…

И както вече е ясно – в момента, в който Гарет Едуардс приключи с работата си по вселената на Star Wars, енергията му се прехвърля към работа върху „Годзила 2”. След като вече са декларирани „засичащи се” вселени, нищо чудно Конг да врътне някое камео тук, за да сме подготвени за „големия мач” в „Godzilla vs. Kong”. Все още не е ясно кой ще бъде режисьор, но за момента до 2020 година има време. И като подготовка за най-близките очаквания по повод „Kong: Skull Island” – ето един тийзър-коментар от едно от главните действащи лица във филма.

Please enable Javascript to watch this video

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тези ,,vs.“ филми са пълна измишльотина и единствено могат да забавляват децата.Какво налага ,освен жаждата за печалби,двете създания да се сбият-аз знам какво ще гледаме -в края на филма 15 минутен бой ,задължително сниман през нощта,в тъмното,ще гледаме карамбол от крайници и зъби…Ще дойде момент и ще има филми от типа на трансформърс срещу годзила срещу дарт вейдър срещу саурон срещу хищника и пришълеца . Kramer vs. Kramer -ето такъв vs. филм ми се гледа ,а не алогични смесвания на филми.

  2. Много ясно, че го правят за кинти. Въпросът е, че има шанс в някои случаи да го направят достатъчно свежо и забавно, че да го гледат и хора над 12 г. Cпециално Годзила и Конг бих ги гледал в общ филм по всяко време… стига да е щатска продукция, а не японска бутафория.

  3. Харесва ми, че в подзаглавието присъства името на острова. Това сякаш обещава повече атмосфера. Ще се радвам Конг да се появява г/д колкото Годжира в „Годзила“. : )

  4. @селянин
    Така не съм се смял на толкова искрен и забавен коментар отдавна. Прав си, а аз се моля да не идва този момент…..

    @Мартин Касабов
    Много съм съгласен с теб и бих добавил, само че името, както и тази стара картинка сякаш предразполагат и обещават освен атмосфера, също така един доста мрачен тон на филма, което ще е огромен плюс… мрачен тон, мрачна атмосфера, мрачни хора… идеално.. все пак от тази първа експедиция няма оцелели…..