„Оскар” в категорията за „Постижения в специалните ефекти”

Тук много накратко (понеже се вълнуваме от категорията, а пък няма много нова информация) представяме съкратения списък с филмите, борещи се за номинация за „Оскар” в категорията за „Постижения в специалните ефекти”, който вече наброява само десет заглавия:

„Възходът на планетата на маймуните”
„Дървото на живота”
„Жива стомана”
„Изобретението на Хюго”
„Капитан Америка: Първият отмъстител”
„Карибски пирати: В непознати води”
„Мисията невъзможна: Режим Фантом”
„Трансформърс 3”
„Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2”
„Х-Мен: Първа вълна”

Нашите фаворити са „Дървото на живота”, „Възходът на планетата на маймуните” и „Трансформърс 3” и очакваме да ги видим в крайната петица с „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2” и „Капитан Америка: Първият отмъстител”. Възможно е обаче и „Хюго” да се промъкне, защото Академията обича да поощрява любимите си филми (а той изглежда точно като такъв) дори в подобни категории. Освен това знаем, че филм, който има едновременно номинация и за ефекти и за на-добър филм, винаги печели за ефекти.

Не пропускайте да видите списъците с възможните номинации и в някои от другите категории, които сме ви представяли: анимации, документални и чуждоезични филми и оригинална музика.

Пълните номинации за 84-те награди „Оскар” ще станат ясни на 24 януари, а самата церемония по награждаването ще се състои на 26 февруари в „Кодак Тиътър”. Водещ ще е любимият ни Били Кристъл.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Борбата трябва да е м/у „Възходът на планетата на маймуните” и „Дървото на живота” и макар че ще е най-яко, ако дадат наградата на втория, реално отново WETA са най-заслужили да грабнат иначе прехваления приз.

  2. В Капитана какви пък толкова ефекти имаше? Освен, че беше с физиката на Дянков, което беше пипнато, признавам.

  3. Ти пък, мислиш, че Хюго ще го номинират за най-добър филм ли? Не вервам.

  4. Аз съм за „Дървото“ нищо, че „Планетата“ също цепи. Но там изпълнението на Серкис е яко, а вече знаем, че той е голям. Виж ако го номинират за роля, това вече ще е друго нещо. 🙂

    @suicidal
    Еми, това малко ли е? 🙂 Много яко е направен, аз гледах едно клипче, и останах впечатлен.

    @Анита
    Гаранция ще го номинират! Убеден съм! 🙂

  5. Мисля си,че или Автоботите или добрия магьосник,едно от двете заглавия,ще го грабне оскарчето.