Зад кулисите на "Трейнспотинг" - Дани Бойл, Юън Макгрегър и Джон Лий Милър

Steve Jobs” дебютира на Телюрайд (ранните отзивите са доста добри) и Дани Бойл отправя поглед към следващия си филм. В интервю за Deadline той споделя, че се надява това най-накрая да е загатваният от години и нетърпеливо очакван от феновете „Трейнспотинг 2”. Ето какво споделя Бойл:

Всичките четирима основни актьори искат да се завърнат и да го направят. Сега е само въпрос да им стиковаме програмите, което ще е трудно, тъй като двама от тях снимат американски ТВ сериали.

Вероятно двамата актьори, за които става въпрос, са Джони Лий Милър и Робърт Кралайл, които участват съответно в „Elementary” и „Once Upon a Time”, но някак не ни се вярва, че графикът е единственият проблем. Не е невъзможно, де – ако е така, ще сме адски доволни, тъй като това е проблем, който лесно може да намери решение.

Какъвто и да е случаят обаче, добре е, че всички актьори са на линия – те винаги са изказвали желание да се завърнат в култовите си роли, но имаше момент, в който Юън Макгрегър и Бойл не бяха в много добри отношения.

Както споменахме в началото, за „Трейнспотинг 2” се говори от години, но в повечето случаи ставаше въпрос за „wishful thinking”. През 2013 обаче имаше раздвижване, когато най-накрая изглеждаше реално – тогава Дани Бойл сподели, че идеалният момент за филма ще бъде да излезе през 2016, точно двадесет години след премиерата на „Трейнспотинг”.

Предвид, че 2015 е към края си, не изглежда много реално да успеят да се оправят за следващата година, но ако започнат снимки след няколко седмици, защо да не получим една късно-есенна премиера? На този етап обаче всичко това са спекулации и конкретно за този проект, не виждаме смисъл да коментираме повече.

В предишни изказвания Бой е споделял, че „Трейнспотинг 2”, който се очаква да бъде по сценарий на Джон Ходж („Shallow Grave”, „Трейнспотинг”, „The Beach”), няма да бъде буквална адаптация на „Порно” на Ървин Уелш (прякото продължение на романа „Трейнспотинг”), но все пак в сюжета му ще има доста общи неща. За информация (ако ви е необходима такава, разбира се) ви предлагаме да хвърлите едно око на синопсиса на българското издание на романа:

В „Порно“ Уелш събира героите си от „Трейнспотинг” 10 години по-късно. Тайфата от все така не знае покой, погаждаща си старите номера, все още трескаво се бори за места в първата класа на живота. След продължителен престой в Лондон Саймън „Сик Бой” Уилямсън се завръща в родния Единбург. Провалил се в ролята на далавераджия, сводник, съпруг, баща и бизнесмен, Сик Бой се залавя като удавник за сламка за последната предоставила му се възможност. За удара на живота си той обаче се нуждае от изгряващи порно-звезди. Една от подходящите кандидатки е апетитната Ники Фулър-Смит, млада студентка с амбиции, но и с неприятности не по-малки от неговите. Осъществяването на мечтата на Саймън да режисира и продуцира пълнометражен порнофилм налага да се комбинира със свой стар приятел от миналото – небезизвестния Марк Рентън и една компания откачалки. В света на „Порно”-то обаче нищо не е просто. Сик Бой и Рентън се сблъскват със стари нерешени проблеми – наскоро излезлият от пандиза Франк Бегби, изкукалия от дрога Спъд, който е решил да става писател, но най-вече със съперничеството помежду им.

Стискаме палци за някакво развитие на този проект. Ако се появи конкретна информация по темата, ще споделим.

"Порно" - Ървин Уелш

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *