Камерън Диас

По всичко личи, че след години тъпи комедии, абсурдни екшъни и жалки опити за завръщане към доброто старо време, Камерън Диас отново ще играе в свестен филм. При това по сценарий на братята Коен – какво по-добро от това? „Gambit” е римейк на британски романтичен „heist” филм (с Майкъл Кейн и Шърли Маклейн), който ще бъде режисиран от Майкъл Хофман, след като Дъг Лаймън се отказа от проекта. Още по-добрата новина е, че в главната мъжка роля ще видим Колин Фърт.

Присъствието на Камерън Диас е единственият повод за притеснение, но ние имаме доверие на братята Коен, а и Хофман ни се струва добър избор. Фърт ще е просто идеален в ролята на „лондонски експерт и измамник, който възнамерява да пробута фалшив Моне на богат колекционер. За целта той наема каубойка (Каугърл? Родео служителка? Обикновена селянка?), чийто дядо ужким е намерил картината в края на Втората световна война.” Не си представяме Фърт и Диас като екранна двойка, но сме виждали и по-странни комбинации.

Доколкото разбираме сюжетът е доста близо до оригинала, с изключение на тексаските елементи, но ако Джоуел и Итън са преценили, че точно от това има нужда филмът, ние нямаме нищо против. Ако въпреки това присъствието на Диас в подобен проект в смущава, да не забравяме, че тя участва и във филми като „Да бъдеш Джон Малкович”, „Ванила Скай”, „Много лоши неща”, че дори и за кратко в „Страх и омраза в Лас Вегас”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Коен са велики, но дали са достатъчно велики, за да спасят филма си от тая невъобразима пача?

  2. Като се замисля,Диас няма един добър филм !

    Дано се стегне за този проект !

  3. Ох, подкрепям с две ръце прежде-говорещите! Как пък точно с Колин Фърт – ужассс! Надявам се резултатът да опровергае скептичните ни реплики… Диас е поносима в "Да бъдеш Джон Малкович", но навсякъде другаде е просто… излишна 😉