„The Big Short“

В началото на годината ви представихме предстоящата драма „The Big Short“, но честно казано, веднага след това забравихме за проекта, въпреки впечатляващия актьорски екип и обещаващата история. Сега Paramount ни напомнят и то по един чудесен начин – с качествен трейлър, който набързо представя историята и главните действащи лица, които се изпълняват от Брад Пит, Крисчън Бейл, Райън Гослинг и Стив Карел.

Преди да ги видите в действие обаче, ето какво представлява „The Big Short“ с няколко думи: режисьор е Адам МакКей, който прави първите си (изключително уверени, ако може да съдим от трейлъра) крачки в света на драмата, а сценарият му в сътрудничество с Чарлс Рандолф е адаптация на романа на Майкъл Луис („Кешбол“ с Брад Пит и „The Blind Side“). Вдъхновената от действителни събития история проследява действията и притесненията на четирима аутсайдери, които предвиждат икономическата криза от 2008 г.

Надяваме се, че фенките на актьорите не са прекалено разочаровани от външния вид на любимците си. Ние оценяваме опитите да ги докарат да приличат на типичните американци на средна възраст, които играят, но трябва да признаем, че перуките, грима и очилата на Пит леко ни извадиха от трейлъра. Както обикновено, предполагаме, че във филма тези подробности няма да ни правят силно впечатление (след първите 2-3 минути).

Засега „The Big Short“ изглежда доста интересен и очевидно всички замесени са дали най-доброто от себе си, особено актьорите. Явно и Paramount са доволни, защото (според слуховете) след като видели първия вариант на недовършения филм, поискали от МакКей да го приключи в рамките на годината, ако е възможно. Той казал, че е, и сега премиерата е 23 декември – оптимална дата за номинации и награди.

„The Big Short“ – Крисчън Бейл

„The Big Short“ – Райън Гослинг

„The Big Short“ – Стив Карел

„The Big Short“ – Брад Пит

„The Big Short“ – Райън Гослинг и Стив Карел

Още веднъж, режисьор на „The Big Short“ е Адам МакКей, а сценаристи са МакКей и Чарлс Рудолф по романа на Майкъл Луис („Кешбол“, „The Blind Side“). В главните роли са Брад Пит, Крисчън Бейл, Райън Гослинг, Стив Карел, Мелиса Лио, Трейси Летс, Фин Уитрок, Хамиш Линклейтър, Мариса Томей, Джереми Стронг, Рейф Спол, Макс Грийнфилд и други.

Премиерата е 23 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Много ми е интересно как ще го преведат на Бълкарски. Очаквам нещо култово…….

  2. Няма нужда да очакваш. Книгата вече е преведена. „Големият залог“.

  3. Визията на актьорите е потресаваща!!! Дано филма става за гледане, че иначе…

  4. Чудо голямо. Визията е екстра. Явно ще е нещо от рода на Американска схема.