Майк Нюъл

След години мълчание и застой, отново имаме развитие около подготвяната от Дон Мърфи и Майкъл Прегър високопрофилна нова екранизация на фантастичната класика на Джон Уиндъм „Денят на трифидите”, което ни дава надежда, че този път нещата могат и да се получат.

Deadline съобщават, че по проекта се работи отново и дори има назначен режисьор в лицето на Майк Нюъл, след като преди четири години идеята беше с тази задача да се заеме Сам Рейми. Книгата е екранизирана още през 1963, както и през 1981 и 2009 – последните два пъти под формата на телевизионни поредици.

Романът на Уиндъм е абсолютна класика във фантастичния жанр и не бихме искали да обидим никого с преразкази, но все пак ще подсетим, че става дума за бедствие с апокалиптични пропорции, свързано с растенията трифиди и разбира се – с неразумното човечество, което – дори и да бъде унищожено шест пъти подред – пак ще му е малко…

Надяваме се, че Майк Нюъл ще се справи – и с фантастичния елемент, и с човешкия фактор и ще ни зарадва с нещо в стил „Хари Потър и Огненият бокал”, а не като „Принцът на Перися”. Любопитно ни е и на какви актьори ще се спре – дали ще търси доказали се звезди или ще заложи на по-малко известни имена.

Сценарият вече е подготвен от Нийл Крос, така че в най-скоро време, ако всичко върви нормално, разбира се, около проекта се очаква да започнат да изскачат подробности и може да те сигурни, че ние ще слухтим – внимателно и целенасочено!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *