Още през лятото, по време на големия бум на Pokémon Go (тази година ли беше?), Legendary Pictures побързаха да обявят, че смятат да направят игрален филм, в основата на който ще бъде историята от наскоро излязлата видеоигра „Great Detective Pikachu”, и почти веднага си намериха сценаристи – Никол Пърлман („Guardians of the Galaxy”) и Алекс Хърш („Gravity Falls”). Вече е ясно и кой режисьор ще се заеме с реализацията на идеята – Роб Летерман („Goosebumps: Страховити истории”).

Пикачу в ролята на детектив е нов сюжет в Покемон-вселената. Играта проследява един говорещ Пикачу, който не е толкова добричък като (отдавна?) познатия Пикачу, но пък е изключително добър в разкриването на престъпления. Заедно с едно момче на име Тим Гудман, двамата обикалят града, за да разследват тайнствени случки, свързани с покемони. За предстоящия филм все още няма обявен конкретен сюжет, но може да си представим всякакви шантави места, на които се развива действието, както и герои, които ще бъдат „въвлечени” в престъпления…

Създадени през 90-те години на ХХ век, рисуваните покемони се върнаха „на мода” преди меесеци с пускането на играта Pokémon Go, която добавя разни същества в нашата реалност с помощта на мобилно приложение и благодарение на „умните” телефони няколко поколения зомбясаха за около месец в търсене на рисувани животинки по улици и паркове… навсякъде по света. Pokémon Go светкавично се превърна в едно от най-сваляните и обсъждани приложения на годината. Най-забавното от всичко е, че желанието да направят пълнометражен филм ще изиграе лоша шега на Legendary Pictures, защото мобилната мания вече е в миналото, а в момента, в който филмът е готов – вече никой няма да си спомня защо лятната „еуфория” на 2016 по Pokémon Go е била толкова голяма… Все още няма премиерна дата, обявена от Universal Pictures – те ще разпространяват филма „Great Detective Pikachu” в Щатите. Ето как изглежда трейлъра на играта, в който дочуваме музикални мотиви, напомнящи… „Sherlock” или грешим?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *