Колкото повече наближава месец май, толково по-активно се спрягат очакванията за най-авторитетния сред големите фестивали – Кан. Без да изоставаме, представяме ви кадри от новия филм на Арно Деплешен е „Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian)”, включен в конкурсната програма (ясно ви е колко престижен е дори само този факт!), като главните роли в него са поверени на Бенисио Дел Торо и Матийо Амалрик.

Бенисио Дел Торо и Матийо Амалрик.

Бенисио Дел Торо

Матийо Амалрик

Бенисио Дел Торо

Бенисио Дел Торо и Матийо Амалрик.

В основата на филма е една истинска история, която ще бъде разказана от името на персонажа на Дел Торо – Джими Пикар. Той е наследник на прерийните индианци „чернокраки” (или както те сами наричат себе си „ниитситапи” – „истински хора“), но се завръща от фронта след края на Втората световна война с диагноза шизофрения. Когато започва лечение в клиника в Канзас, Пикар се сприятелява с психоаналитика и специалист по етнология Жорж Дьоврьо (Амалрик), който жадува да опознае отблизо коренните жители на Америка.

Сценарият на филма на Деплешен е конструиран именно въз основа на документалната книга на Дьоврьо „Psychotherapy Of A Plains Indian”. Отсега се обзалагаме, че двамата актьори са вложили всичко от себе си, а как ще въздейства историята на претенциозната по „Кански” фестивална публика – това ще стане ясно след няколко седмици.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *