Spotlight

ПРОЧЕТЕТЕ РЕВЮТО НИ ЗА ФИЛМА ТУК

От доста време не сме гледали наистина добър филм, посветен на разследващата журналистика, а това е тема, към която изпитваме известни симпатии (сигурни сме, че след още една-две години ще сме написали подобно изречение за де що има жанрове, теми и течения в киното, но какво да направим, че имаме широкоспектърни интереси и обичаме всякакви филми). По всичко изглежда обаче, че предстоящият „Spotlight” на Том МакКарти („The Station Agent”, „The Visitor”, „Win Win”) ще сложи край на тази „качествена суша”.

Филмът, който ще дебютира във Венеция, а след това ще бъде показан и в Торонто, разказва истинската история на екип репортери от Boston Globe, които през 2001 г. разкриват огромен скандал със системно прикриване на сексуално насилие над деца в местната католическа църква. Серията им от материали е една от новинарските емблеми на XXI в. и неслучайно през 2003 г. печелят „Пулицър”. В главните роли имаме истинско съзвездие в лицето на Майкъл Кийтън, Марк Ръфало, Рейчъл МакАдамс, Лиев Шрайбър, Станли Тучи, Брайън д’Арси, Джон Слатъри, Били Кръдъп, Пол Гилфойл и други.

http://www.youtube.com/watch?v=Zg5zSVxx9JM

Лично на нас трейлърът ни изглежда приятно – кара ни да си спомним за абсолютната класика „All the President’s Men”. Не се надяваме „Spotlight” да чак от неговата класа, но определено имаме предпоставки за качествен филм – историята е интересна, творческият състав е отличен, а фестивалните премиери означават, че селекционните комисии са видели нещо достатъчно добро, че да го включат в програмите си. Ще очакваме филма с интерес.

Режисьор на „Spotlight” е Том МакКарти („The Station Agent”, „The Visitor”, „Win Win”), а в ролите са Майкъл Кийтън, Марк Ръфало, Рейчъл МакАдамс, Лиев Шрайбър, Станли Тучи, Брайън д’Арси, Джон Слатъри, Били Кръдъп, Пол Гилфойл, Джим Аморосо, Джейми Шеридън, Морийн Кайлър и други.

Премиерата на филма е във Венеция и Торонто, а на редовен показ ще тръгне от 6 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *