Доминик Купър и Имоген Путс

Поредицата „Need for Speed” е пусната на пазара от „Electronic Arts” през 1994 година и безусловно е най-успешната състезателна видеоигра в света. Което логично предизвиква въпроса – защо, в синхрон с модата от няколко години, досега не е направен филм по нея? През април съобщихме, че тази „грешка” вече е поправена, а ето че сега е ред на още подробности по проекта.

По сценария работият Джон и Джордж Гатинс („Flight” на Земекис, „Real Steel”), режисурата е в ръцете на Скот Уо (известен като каскадьор, дебютът му зад камерата е с „Act of Valor”, а за главната роля е подписал повече от страхотния Ерън Пол от „Breaking Bad”. В актьорския екип сега се включват и Имоджен Путс, както и Доминик Купър, който има доста интересни роли в актива си, но сякаш нито една – забележително-блестяща. Интересното е, че догодина и през 2014 се очакват да излязат най-малко по три филма с негово участие, което може да означава, че са го оценили…

Колкото и да се мъчим да си представим (различен) сюжет, свързан със състезания и автомобили, мисълта все се връща към поредицата „Бързи и яростни”. Може да не се окажем далеч от истината, защото „разкритията” около историята споменават за „ъндърграунд”-състезател на име Пол, който притежава гараж за тунинг на скъпи коли с екстри в името на скоростта на пистата. Когато най-добрият му приятел е убит в едно състезание, Пол попада в затвора. Времето за възмездие настъпва когато го пускат на свобода.

Купър ще поеме ролята на Дино – бивш състезател в NASCAR, който използва връзките си със средите с парите, за да съживи бизнеса и заедно с Пол да продължат да работят върху супер-коли. Обикновено, нищо особено, праволинейно – да, тези определения са съвсем на мястото си, но да не забравяме, че ще има много от любимите „играчки” – колите, високи скорости и екшън – какво друго му трябва на човек? За прилично B-movie? Момчетата със сигурност ще тръпнат в очакване, което ще продължи до 7 февруари 2014, а снимките ще стартират догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *