Дони Йен

Започваме тази новина с изключително важно уточнение: тя все още не е потвърдена и може да се окаже от-до фалшива. Знаете, че по принцип избягваме да отразяваме чисти спекулации или разни информационни „течове”, но в случая не можем да се сдържим, тъй като отново ни е обхванала сериозна „Star Wars” абстиненция.

Според хонконгския таблоид Apple Daily знаменитият китайски актьор и майстор на бойни изкуства Дони Йен (трилогията „Ip Man“) е бил избран  за ролята на джедай в осмия епизод на „Междузвездни войни”, който щял да започне снимки (под режисурата на Райън Джонсън) следващия месец (подозрително рано, ако питате нас). Нещо повече: първите сцени на Йен ще са заедно с Харисън Форд. Продуцентите (пак според съмнителната медия) били в успоредни преговори с Джет Ли, но той поискал двойно повече пари и съответно му казали да си гледа работата. Последното е по-скоро плюс, тъй като на нас в момента като че ли Йен ни допада повече от Ли – не е толкова експлоатиран от Холивуд и ще ни е по-интересен за гледане в подобен франчайз.

Цялата работа обаче понамирисва и сме дълбоко скептични по отношение достоверността на всичко горно, поне докато някой официален източник не се изкаже… ала както вече отбелязахме: едвам се трае проклетото чакане на „Силата се пробужда” (остават някакви си пет месеца, но за нас това ca цели пет месеца), така че в случая сме марионетки на коварния hype. Гледаме с нетърпение и към предстоящия Comic Con, който започва след броени дни в Сан Диего – шушука се, че там ще има сериозно отразяване на новия филм на Дж. Дж. Ейбрамс.

Възможно обяснение за цялата тази малка wannabe сензация е, че нищо чудно да става дума не за предстоящия проект на Джонсън, а за spin-off продукцията „Rogue One“, по която вече се труди Гарет Едуардс, но това не оправдава напълно наличието на Форд в уравнението. Е, излишно е да се фокусираме над мистерията, рано или късно всичко ще се изясни… Междувременно ви припомняме, че премиерата на „Силата се пробужда“ е насрочена за 18-ти декември тази година, а „Междузвездни войниЕпизод VIII“ ще се появи на 26-ти май 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. снимки на епизод 8 следващия месец си звучи направо скандално….не че съм против де.

    а и едва ли е и за соловия филм, Форд компютърно може и да го барнат като млад, ама джедай кво ще прави там. Не че и в книгите няма достатъчно ауткаст джедаи, ама нали Дисни плюха на РВ.

    отделно има слухове, че няма да има трейлър на комик кон

  2. Със сигурност няма да има трейлър, май официално си го обявиха, че уж щял есента да се появи следващият. Ще ни зарадват обаче с други благинки, има смисъл да се чака с нетърпение панела им на Comic Con.

  3. което може би работи много добре за филма, щото както в статията сте се изразили, ‘абстиненцията’ тресе всичко живо що е фен, а време до премиерата бол, и за трейлъри и за всякакви благинки покрай тях. Говори се , че ще обявят бъдещето на книгите, което ме подсеща, че чух, че ‘ЕГМОНТ’ (дълбоко НЕуважавана от мен фирма) ще ги издава у нас на български. Звучи супер, ама аз на тия капути им неам вера

  4. „Егмонт“ си изпипват професионално нещата, освен това обикновено стриктно се съобразяват с безбройните guidelines, които някои преводни заглавия имат. Факт е, че 90% от портфолиото им дълбоко не ме еня, но дано пуснат книги от поредицата, някои бих тествал.