След като Спайк Лий се изложи тотално с абсолютно ненужния римейк на „Oldboy”, с надежда за изкуплението му обръщаме поглед към най-новия му игрален проект „Da Sweet Blood Of Jesus”, който беше финансиран чрез Kickstarter (бюджетът е в размер на 1,25 млн.) и покрай който Лий присъстваше в медийното пространство, принуден да защитава позицията на известните и богатите, който ползват различни crowdfunding платформи.

Da Sweet Blood Of Jesus” представлява своеобразен римейк на „blaxploitation” филма  „Ganja & Hess” от 1973 и разказва историята на доктор Хес Грийн, който след като влиза в контакт с мистериозен прокълнат артефакт получава неконтролируема и неутолима жажда за кръв (но не е вампир). По думите на самия Лий, филмът е за „хора, които са пристрастени към кръвта. Забавен, секси и кървав. Нов вид любовна история.”. Вижте трейлъра.

http://www.youtube.com/watch?v=1MaAlA5-rZ8

За голямо съжаление, първите отзиви за филма не са никак добри – да не кажем направо лоши, и по всичко изглежда, че Спайк Лий е изпаднал в криза, от която (поне засега) не може да излезе. На нас обаче трейлърът, поне в по-голямата си част, ни допада и определено имаме желание да гледаме филма. Искаме лично да се убедим в качествата му или пък липсата на такива. Дето се вика, око да види, ръка да пипне.

плакат

Режисьор на „Da Sweet Blood Of Jesus” е Спайк Лий, а в ролите са Стивън Тайрон Уилямс, Елвис Ноласко, Зара Ейбрамс, Стивън Хаук, Рами Малек, Фелиша Пиърсън и други.

Премиерата е 13 февруари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *