Некрономикон

Само два дни, след като видяхме Аш и иконичната моторна резачка, служеща му за ръка в първата официална снимка от „Ash Vs. Evil Dead” – сериализираното продължение на хорър класиката на Сам Рейми „Злите мъртви”, Starz ни предлагат нов поглед към сериала.

Този път в центъра на вниманието е „Некрономикон” – подвързаната с човешка кожа и написана с кръв емблематична Книга на мъртвите, която (прочетена на глас) призовава изключително зла мистериозна сила, възкресяваща мъртвите. „Некрономикон” е изключително важна част от митологията на филмите и не е изненада, че е част от маркетинговата стратегия на Starz (видяхме книгата и в рекламната кампания на съвсем не лошия скорошен римейк).

Ash vs Evil Dead - Некрономикон

В допълнение ви предлагаме и нещо забавно. Коментирайки сериала, Брус Кембъл го определи като „The Searcherswith carnage and mayhem”, което е вдъхновило един фен да събере в едно трейлъра на класическия уестърн с Джон Уейн и този на „Army of Darkness”. Не бихме казали, че крайният резултат е сред най-добрите подобни мешавици, които сме виждали, но пък е приятно развлекателен и си заслужава да му хвърлите едно око.

Ash Vs. Evil Dead” отново ще ни срещне с добре познатия ни Аш (Кембъл), който е прекарал последните три десетилетия бягайки от отговорности, зрелост и ужасите на Злите мъртви. Но когато „deadite” чумата заплашва да унищожи цялото човечество, Аш най-накрая е принуден да се изправи срещу демоните си – в буквален и преносен смисъл. Изглежда, че съдбата няма планове да освободи нетипичния ни герой от злата си хватка.

Ash Vs. Evil Dead” е продуциран от Робър ТапърдБрус Кембъл и Сам Рейми, който ще режисира пилотния епизод и ще отговаря за сценария наравно с брат си Айвън Рейми („Army of Darkness”, „Drag Me to Hell”), Том Спизиали („Chuck”) и Крейг ДиГрегорио („Workaholics”, „Chuck”). ДиГрегорио също така ще е изпълнява ролята и на „шоурънър”. В ролите са Брус Кембъл, Луси Лоулес, Джил Мари Джоунс, Рей Сантиаго и Дана ДеЛоренцо.

Премиерата се очаква през есента на 2015 по Starz.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *