Злите мъртви

Честно казано, въпреки че през годините Сам Рейми и Брус Кембъл многократно са заявявали желанието си да направят продължение на оригиналната трилогия „Злите мъртви”, не вярвахме, че някога ще видим осъществен този проект, особено след успеха на римейка на Феде Алварес – далеч по-логично ни звучеше, ако има продължение, независимо в каква форма (стига да е игрална), то да е на новата история, а не на старата.

Е, оказва се, че сме грешали, защото THR и Variety съобщават, че Аш ще се завърне в 5-часов, 10-епизоден мини-сериал, озаглавен „Ash Vs. Evil Dead”. Той ще се излъчва по Starz и ще бъде продуциран от Робър Тапърд, Брус Кембъл и Сам Рейми, който ще режисира пилотния епизод и ще отговаря за сценария наравно с брат си Айвън Рейми („Army of Darkness”, „Drag Me to Hell”) и Том Спизиали („Chuck”).

Ash Vs. Evil Dead” отново ще ни срещне с Аш (за радост на всички фенове, Брус Кембъл се завръща в ролята), който е прекарал последните три десетилетия бягайки от отговорности, зрелост и ужасите на Злите мъртви. Но когато „deadite” чумата заплашва да унищожи цялото човечество, Аш най-накрая е принуден да се изправи срещу демоните си – в буквален и преносен смисъл. Изглежда, че съдбата няма планове да освободи нетипичния ни герой от злата си хватка.

Ето какво споделя Сам Рейми по случая:

„Злите мъртви” винаги са били страхотно изживяване. Брус, Роб и аз сме развълнувани от възможността да разкажем следващата глава от глуповатата, но героична сага на Аш. С моторна резачка за ръка и емблематичната си двуцевка, Аш се завръща, за да нарита малко чудовищни задници. И, братко, този път е пълно с такива.”

Ще излъжем, ако кажем, че не сме развълнувани. С оригиналния творчески екип и един сериозен подход (и нямаме предвид смешките във филма), какъвто имаше към римейка, смятаме, че има големи шансове да се получи нещо фантастично. Ще следим развитието на проекта с огромен интерес.

Премиерата на „Ash Vs. Evil Dead” се очаква през 2015 по Starz.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *