Come on, old-fashion-old-time-jazzy-lovers – Warren Beatty’s here again! Обещанието е за „нетрадиционна любовна история”, а действието се развива през 1958 година, когато една свръх-религиозна млада актриска-баптистка (Лили Колинс) се влюбва в един също толкова консервативен шофьор-методист (Олдън Еренрайх), като и двамата са на служба при ексцентричния милиардер Хауърд Хюз (Уорън Бийти е запазил тази емблематична роля за себе си).

Макар Бийти да има малко режисьорски заглавия във филмографията си (всеки от тях с един до три „Оскара” или най-малкото номинации!), голяма част от „популяризаторската” работа по „Rules Don’t Apply” вече е свършена, дори и само с неговото име. Въпреки това няма как да минем без традиционните маркетингови похвати – в средата на май видяхме първите снимки от филма, а сега и за трейлър.

Визията на „Rules Don’t Apply” напомня на някои от добрите Уди-Алъновски забежки от миналото, като дори персонажите – шантави и отчасти преиграващо-истерични, биха могли с успех да се впишат в познатия комедиен УА-код. Подобно на всички фенове на намигването към „едното време” и филмите в епоха, на нас този трейлър + обещанието за среща с изпитани актьорски таланти ни харесват. Друг е въпросът как би приела подобен филм съвременната публика – съмняваме се, че въпреки звездния каст, ще има опашки за билети, просто защото такива експерименти са обречени да остават извън границите на масовия вкус.

20th Century Fox очевидно (и въпреки всичко) разчитат на опитността на Бийти, който е ангажирал звезден актьорски екип – Алек Болдуин, Анет Бенинг, Стив Куган, Матю Бродерик, Кандис Берген, Ед Харис, Оливър Плат, Мартин Шийн, Меган Хилти, Хали Бенет, Тайса Фармига, Дабни Колеман и др. Макар принципно да имаме резерви по отношение на актьорските заложби (не трудолюбивост и постоянство, а по-скоро към потенциала) на Лили и Олдън, ако този филм ни попадне, задължително бихме му хвърлили един поглед – най-малкото заради носталгията по това особено време в Холивуд…

плакат

Rules Don’t Apply” (май се има предвид правилата на Хауърд Хюз, според които подчинените му не могат да имат интимни отношения с актриси, с които той е подписал договор) ще се появи на кино в Щатите на 23 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *