Лабиринтът: В обгорените земи

Рано тази сутрин Fox представиха най-новия трейлър на „Лабиринтът: В обгорените земи” – създадената по изключително популярната серия романи на Джеймс Дашнър, предстояща втора част на изненадващия хит на Уес БолЛабиринтът: Невъзможно бягство” (според нас една от най-добрите фантастични „young adult” екранизации от последните години).

Новият трейлър разкрива малко повече подробности за сюжета от първия, който видяхме в края на май, и като цяло ни дава доста по-добра представа какво можем да очакваме от филма.

Както казахме и миналия път, за добро или за зло, „В обгорените земи” изглежда като напълно различен филм от „Невъзможно бягство”, което се потвърждава и от думите на режисьора Уес Бол, който споделя, че специално е работил в тази посока. Той споделя още, че този филм има известно „хорър” усещане – нещо, което забелязваме в трейлъра, особено към края, когато виждаме заразен с „the Flare” вируса човек, който мяза на същинско зомби.

Като цяло, от всичко, което виждаме в рекламите до момента, „В обгорените земи” ни изглежда достатъчно интригуващо и дори и да не бяхме фенове на първия филм, пак щяхме да искаме да го гледаме.

А сега вижте една порция character постери, сред които може да откриете както добре познатите ни от „Невъзможно бягство” герои, така и част от новите действащи лица.

Лабиринтът: В обгорените земи

Лабиринтът: В обгорените земи

Лабиринтът: В обгорените земи

Лабиринтът: В обгорените земи

Лабиринтът: В обгорените земи

Лабиринтът: В обгорените земи

Лабиринтът: В обгорените земи

Ето отново официалния синопсис от българското издание на романа на Дашнър:

Лабиринтът е само началото…

Решаването на загадката на Лабиринта трябваше да сложи точка.

Томас бе сигурен, че след като избягат от него той и езерните ще си върнат предишния живот. Макар никой да не знаеше какъв е бил той. Обгорена от слънчеви изригвания, изпепелена от жесток климат, Земята се е превърнала в пустиня. Но ЗЛО не е приключила с тях. Вторият етап току-що е започнал.

Тук няма правила! Не се надявайте на помощ! Или успяваш, или умираш!

Езерните имат две седмици, за да прекосят Обгорените земи, най-пострадалата от изригванията част на Земята, и да се доберат до безопасно място. Но ЗЛО се е погрижила по пътя им да има нови променливи, които да обърнат шансовете срещу тях.

Приятелства ще бъдат подложени на изпитание. Лоялността ще бъде предадена. Нищо няма да е както преди.

Вече има други. Тяхното оцеляване зависи от унищожението на езерните – а те са решени да оцелеят.

Режисьор на „Лабиринтът: В обгорените земи” („Maze Runner: The Scorch Trials”) отново е Уес Бол, в ролите се завръщат Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Ки Хонг Лий и Патриша Кларксън, а новите попълнения включват Роза Салазар, Катрин МакНамара, Натали Еманюел, Джейкъб Лофланд, Джанкарло Еспозито, Ейдън Глен, Лили Тейлър и Бари Пепър.

Премиерата е 18 септември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. докато „Сойката“ с всяка следваща серия скучнее, това за момента май се развива положително.
    и аз харесах първия, изобщо не знаех , че е по пуберска книжна поредица, ама ми беше интересен

  2. Напълно подкрепям горното мнение – The Maze Runner беше единственото YA филм, който беше много по-интерсен от всички Дивергенти, Сойки, Кийпъри и прочие редки бозици от жанра. Ще видим това продължение дали ще се окаже толкова добро, като първата част.

    Поздрави

  3. „The Maze Runner“ наистина е приличен. Поредицата „Игрите на глада“ обаче предизвиква у мен единствено прозявки – нямам идея поради каква конкретно причина тоя франчайз ми е толкова болезнено безразличен, но с огромно удоволствие не съм изгледал нито една серия от него.

    PS „Дивергенти“ изглежда най-скапано от всички.

  4. на мен първите игри ми харесаха….и реших да прочета книгите, които прочетох на инат. Тоя стил на писане в първо лице, така и не му свикнах „станах, видях Пийта, измих си зъбите и срах“
    Дивергенти гледах само първия, ама на мен най – странно – прозяващо-скучен ми беше HOST – Скитница

  5. Лабиринтът и за мен е от най-добрите YA и към него единствено с малко компромиси бих могъл да прибавя втората част на Сойката. И да, Дивергенти е най-зле =)

  6. Готин беше първият, особено приятно впечатление прави целият кастинг (може би без ала бела-слон мадамата). Минус – накрая, като започнаха с обясненията, ама… се преживява като цяло.

    Съдейки по керъктър постерите – Натали Еманюел е (още) една положителна причина, задари която си струва да се гледа втория мейз рънър 😉