Лабиринтът: В обгорените земи

Welcome to the scorch!

Вече сме споменавали, че за нас „Лабиринтът: Невъзможно бягство” на Уес Бол беше една от приятните изненади на 2014 г. и с интерес очакваме втората част „Лабиринтът: В обгорените земи”, в която Томас, Тереза и останалите оцелели „езерняци” от Лабиринта се борят с новите предизвикателства, които ЗЛО поставя на пътя им.

Все още не сме чели поредицата романи на Джеймс Дашнър, върху които са базирани филмите, и сме изключително любопитни да разберем подробности за това, което ни очаква в „Обгорените земи”, затова и с интерес приветстваме разпространения от Fox първи трейлър на филма.

За добро или за „зло” (geddit? geddit?) „В обгорените земи” изглежда като напълно различен филм. Липсват почти всички елементи (визуални и от историята), които ни изкефиха в „Невъзможно бягство”, но и тук откриваме любопитни и готини неща, заради които бихме дали шанс на филма, дори и предният да не ни беше харесал толкова. Ще излъжем обаче, ако кажем, че сме много въодушевени.

Като допълнение към трейлъра можете да видите няколко нови снимки и първия официален постер.

плакат

Ето отново официалния синопсис от българското издание на романа на Дашнър:

Лабиринтът е само началото…

Решаването на загадката на Лабиринта трябваше да сложи точка.

Томас бе сигурен, че след като избягат от него той и езерните ще си върнат предишния живот. Макар никой да не знаеше какъв е бил той. Обгорена от слънчеви изригвания, изпепелена от жесток климат, Земята се е превърнала в пустиня. Но ЗЛО не е приключила с тях. Вторият етап току-що е започнал.

Тук няма правила! Не се надявайте на помощ! Или успяваш, или умираш!

Езерните имат две седмици, за да прекосят Обгорените земи, най-пострадалата от изригванията част на Земята, и да се доберат до безопасно място. Но ЗЛО се е погрижила по пътя им да има нови променливи, които да обърнат шансовете срещу тях.

Приятелства ще бъдат подложени на изпитание. Лоялността ще бъде предадена. Нищо няма да е както преди.

Вече има други. Тяхното оцеляване зависи от унищожението на езерните – а те са решени да оцелеят.

Режисьор на „Лабиринтът: В обгорените земи” („Maze Runner: The Scorch Trials”) отново е Уес Бол, в ролите се завръщат Дилън О’Брайън, Кая Скоделарио, Томас Броуди-Сангстър, Ки Хонг Лий и Патриша Кларксън, а новите попълнения включват Роза Салазар, Катрин МакНамара, Джейкъб Лофланд, Джанкарло Еспозито, Ейдън Глен, Лили Тейлър и Бари Пепър.

Премиерата е 18 септември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Надъхващо е трейлърчето и определено ще има доста разлики с книгата, което според мен в случая е добро решение. Втората книга ми дойде малко по-скучна от първата.