Джон Макнотън

Името на американския режисьор Джон Макнотън се споменава най-често покрай суровия, жесток, но ярък екранен шок, озаглавен „Henry: Portrait Оf А Serial Killer“ (1986) – един от редките образци на психологическия хорър. Останалите му филми са спорадични – и като качество, и като честота. Има и редица ТВ-прояви, където резултатите са сходни. Независимо от липсата на консистентност във филмографията му, когато научихме за проекта му „The Harvest“, определено се развълнувахме. Вижте първо трейлъра:

…който по-скоро ни се струва окей, макар и да не блести с нещо повече от вехтото отражение на старата слава (подозираме, че подсъзнанието ни се опитва чрез този евфемизъм да намекне за понятието клише). И все пак, с кеф бихме го изгледали. Ако не сте разбрали от горните две минути, „The Harvest“ е трилър, в който семейство се премества да живее на ново място и дъщерята се сприятелява със съседско момче, което е в инвалидна количка и води изключително усамотен живот. Приятелството им е застрашено от родителите на момчето, особено от майка му, които очевидно не са съвсем с всичкия си…

Участието на Майкъл Шанън, Саманта Мортън и Питър Фонда е бонус. Иначе филмът реално е от 2013 г. и през последната година и половина е бил показван единствено фестивално. Едва наскоро се разбра, че ще има и официална премиера: 10-ти април.

Вижте също постер и снимки от „The Harvest“:

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *