Повече от година не сме писали нищо за „Живите мъртви”, но това по никакъв начин не е свързано с разочарование от сериала или нещо такова – напротив, все още го следим с голям интерес и сме доста доволни как се развиват нещата в този сезон. Просто, поради една или друга причина, новинарското ни внимание беше съсредоточено към други неща.

Същото се отнася и за предстоящия „spin-off” на сериала, който за момента е озаглавен „Fear the Walking Dead” (до скоро беше известен и като „Cobalt”) – очакваме го с голямо любопитство, просто все ни бяга по „тъч линията” и така и не сме му обръщали внимание, въпреки че имаше доста интересен кастинг. Сега обаче назря моментът да се включим с новина, тъй като вече има официален първи поглед.

Fear the Walking Dead” (който беше одобрен за втори сезон, още преди да се излъчи първия) ще разкаже за възникването и развитието на зомби епидемията в Лос Анджелис, във времето между раняването на Рик и събуждането му в болницата – събития, които остава скрити в „Живите мъртви”.

На снимките виждаме Клиф Къртис и Ким Дикенс, които ще са две от главните действащи лица. Къртис е в ролята на Шон Кабрера, учител, който има син от бившата си съпруга, а Дикенс е Нанси, консултант в същото училище, в което работи Шон, с когото има романтична връзка. Нанси има две деца, Ник (Франк Дилейн), който се бори с наркотична зависимост, и Ашли (Алисия Дебнам Кери), която е пълна противоположност на Ник и мечтае да напусне Ел Ей и да замине за Бъркли, когато избухва апокалипсисът…

Първият сезон на „Fear the Walking Dead” ще бъде от 6 епизода. Режисьор на пилота е Адам Дейвидсън, а автори на сценария са създателят на комикса Робърт Къркман и Дейв Ериксън, който изпълнява и ролята на „шоурънър”. Двамата са и изпълнителни продуценти, наравно с Гейл Ан Хърд и майстора на грима и визуалните ефекти (както и режисьор на доста епизодите от „Живите мъртви”) Грег Никотеро.

Премиерата се очаква това лято.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *