След десетилетия работа във филмовия свят на Индия, 62-годишният Видху Винод Чопра е готов със своя англоезичен дебют – „Broken Horses”. Според някои специалисти, добрали се до повече информация за сюжета, филмът разказва за „взаимоотношенията между двама братя – концертиращ цигулар и наемен войник, които се оказват въвлечени във война край размирната граница между САЩ и Мексико. Замесени са и наркотици, а също става дума за погрешния избор и как той може да унищожи живота на хората, които обичаме.”

Според Джеймс Камерън „този филм се увива около теб като питон и започва да стиска все по-силно”, а Алфонсо Куарон споделя, че „въздействието на филмите на Чопра произлиза от факта, че движеща сила за всички негови персонажи е любовта”.

Broken Horses” е предопределен да бъде изключителен – дори само заради факта, че това е първият случай, в който индийски кинаджия е сценарист, продуцент и режисьор на холивудски филм. Ролите са разпределени между Винсънт Д’Онофрио, Антон Йелчин, Крис Маркет, Мария Велверде, Шон Патрик Фланъри и Томас Джейн. Определено ще ни е интресно да видим различен/азиатски почерк в „средностатистически” холивудски филм.

плакат

Все още няма яснота за разпространението на „Broken Horses” в Щатите, но е предвидена премиерна дата за филма във Великобритания – 10 април 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Първото индийче докопало се до холивуд като „сценарист, продуцент и режисьор“ не е ли шматката М. Найт?

  2. Като видя името Чопра и се изприщвам. Дано не са роднини с оня меркантилен лъже-гуру…

  3. @Pow R Toc H
    🙂 „шматката М. Найт“ няма как да е „индийски кинаджия“, ‘щото е отраснал във Филаделфия, докато Чопра (дано наистина, Бла!) работи от средата на 70-те в родната си Индия, хвалят го и го награждават, и нищо чудно този филм да е и англоезичния му дебют 🙂 А Найт не зная дали знае хинди…