Режисираният от Клинт Истууд „passion” проект на Брадли КупърAmerican Sniper” влезе в листите на AFI и National Board of Review за най-добрите филми на годината –вторите наградиха Истууд и като най-добър режисьор, но като цяло отзивите не са от най-възторжените и филмът не присъства в списъците на повечето големи кинонагради.

Не бива обаче да го отписваме съвсем, тъй като все още не са излезли номинациите за „Оскар”, където са възможни изненади, тъй като Академията обича Истууд, а ако съдим по последните няколко години – и Брадли Купър, за който казват, че прави отлична роля, и е един от големите плюсове на филма. Нищо чудно и двамата да отнесат по една номинация.

В интерес на истината, не ни дреме особено дали филмът ще е номиниран или не за която и да е награда, стига истински да ни хареса. Не сме супер запалени от рекламната му кампания до момента, но както казахме и след първия трейлър, отношението ни към филма като цяло е доста положително и имаме желание да го видим на голям екран.

Като допълнение към трейлъра може да видите и два клипа, поредица снимки и нов плакат.

плакат

American Sniper” е екранизация по автобиографичната книга на Крис Кайл (Брадли Купър), който е американският снайперист с най-много официално потвърдени жертви във военната история на САЩ. Популярността му е толкова голяма, че той се превръща в основна цел на иракските бунтовници, които дават награда за главата му. Подобно на много свои събратя по оръжие, когато след четири изтощителни тура в Ирак, Кайл се завръща у дома при съпругата и детето си, той открива, че е невъзможно да остави войната зад гърба си.

Режисьор на „American Sniper” е Клинт Истууд, а в ролите са Брадли Купър, Сиена Милър, Джейк МакДормън, Люк Граймс и други.

Филмът ще дебютира в ограничен брой кина на 25 декември, а датата за широко разпространение е 16 януари 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *