Обичаме да пишем за проекти като „Frank or Francis” (дори и да е с известно закъснение), особено когато от потенциални се превърнат в почти сигурни. Разбира се, при Чарли Кауфман никога нищо не е сигурно, а в този случай има и допълнителна заплаха от страна на Холивуд – ненормалният гений подготвя сатира, чийто сценарий според The Playlist осмива „не само кино-блогърите, но и цялата машина: малоумни режисьори, банални PR специалисти, претенциозни сценаристи, надути актьори и не на последно място, безсмисления и безсъдържателен парад на суетата, наречен Наградите на Киноакадемията”.

И все пак се е намерило кой да финансира безсъмнено откачения и гениален проект, вероятно благодарение на кастинга: Стив Карел (в ролята на добронамерения, но претенциозен режисьор Франк Ардър, чийто филм става невероятен хит и обира рекорден брой номинации за „Оскар”), Джак Блек (интелигентен, но без капка чар блогър, който живее с родителите си и чиято безмилостна критика на Холивуд му е спечелила доста фенове), Никълъс Кейдж (супер популярен актьор и комедиант, чиято кариера полека запада) и Кевин Клайн, чието участие беше потвърдено от Variety вчера.

Клайн ще има две роли във „Frank or Francis” – първата е Ричард Уолър, брат на режисьор, чийто супер-епичен блокбастър „Хирошима” не успява да спечели заветния „Оскар” за най-добър филм. Гневът на двамата братя води и до втората роля на Клайн – компютърна програма на име „Главата на Ричард”, която трябва да анализира всички успешни филми в историята на киното и след това да напише сценарий, който да допадне на абсолютно максималния брой хора, без да притежава каквито и да било качества.

О, и между другото, част от филма е мюзикъл и горе-долу половината реплики ще се пеят. Кауфман настоява, че не е типичен мюзикъл, но има около 50 песни. Ако всичко върви по план, снимките на „Frank or Francis” започват януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Обожавам Кауфман и следя прогреса по филма от ден първи. Очевидно е набрал доста на Холивуд след неуспеха на Синекдохата, пак добре, че все пак се върна в киното (говореше се, че ще подхваща телевизионен сериал). Нямам съмнение, че ще бъде нещо страхотно. Само съжалявам, че другият проект на Кауфман е с Джоунзи, а не с Гондри, но все пак.

  2. Е, филмите му със Спайк Джоунс не са никак лоши.:)
    А между другото, негов телевизионен сериал ми звучи прекрасно! 🙂