Вече сме споделяли информацията за известния като „St. James Place”, но все още неозаглавения нов проект на Стивън Спилбърг (честитим му 68-ия рожден ден „на патерица”!) и Том Ханкс, но сега имаме нещо повече – първа визия, в която дългогодишните партньори очевидно коментират или конкретния кадър, или нещо, свързано с филма, или са застанали нарочно в рекламна поза, за да може Entertainment Weekly да си реализират намисления кадър. Какъвто и да е случая обаче, ние сме доволни.

Спилбърг и Том Ханкс

Филмът е вдъхновен от „действителна история” и разказва за адвоката Джеймс Донован, който е бил и асистент по време на Нюрнбергския процес, а после е преговарял с Фидел Кастро за освобождаването на затворници, заловени по време на операцията в Залива на прасетата (опита за „десант” на американците в Куба през 1961 година, целящ свалянето на Фидел Кастро). Именно той поема на невъзможната ЦРУ-мисия в Съветския Съюз, където води преговори за освобождаването на Франсис Гари Пауърс – заловения през 1960 г. американски пилот на свален шпионски U-2 (самолети, наричани „Dragon Lady” през 50-60-те години).

Припомняме, че за сценария отговаря един особено любим дует – Джоуел и Итън Коен. А пък Спилбърг, според собствените му думи, винаги е искал да направи шпионски филм, така че – ето, този проект се явява именно такъв!

Работата по неозаглавения проект ще трябва да приключи съвсем скоро, за да излезе на екран на 16 октомври 2015 година, а след края на постпродукционния му период, майсторът незабавно започва снимките на следващия си филм – „The BFG”. Tight schedule, right?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ето това вече, нямам търпение да го видя ! Харесвам Спилбърг, обожавам шпионската тематика и братята Коен са просто …

  2. Проблемът е, че не съм гледал читав филм на братя Коен, който да е по техен сценарии, а да е режисиран от друг човек. Ама чичко Спилбърг ще го закове, сигурен съм. 🙂