Крисчън Бейл и Мат Деймън
Крисчън Бейл и Мат Деймън

Джеймс Манголд все още не е избрал кой ще бъде следващият му режисьорски проект, след доста успешния във всяко едно отношение „Логан: Върколакът”. Проектът му за Пати Хърст се разпадна, след като самата Хърст сериозно разкритикува книгата, по която се подготвяше, и нищо не се чува за екранизацията по детския роман „Crenshaw” за малко момче и неговия въображаем приятел, който е огромен котарак.

За сметка на това има развитие по два други проекта и не е ясно кой ще е с приоритет – „The Force“, за който вече сме ви споменавали, или все още неозаглавеният проект за надпреварата между Форд и Ферари на световния шампионат през 1966. Започваме с по-наскоро обявения, неофициално познат като „Ford vs. Ferrari“ проект, защото според най-новите слухове има възможност да видим Крисчън Бейл и Мат Деймън в главните роли, което моментално покачва без това сериозния ни интерес. Засега нищо не е сигурно, но идеята е Деймън да играе дизайнера на „Мустанг“ Карол Шелби, а Бейл да е в ролята на състезателя Кен Майлс. Шелби и Майлс получават нелека задача от Хенри Форд – да създадат изцяло нов автомобил, който да разбие доминацията на Ферари.

Но както вече споменахме, има леко развитие и около полицейската драма „The Force“ екранизация по романа на Дон Уинслоу, чийто оригинален сценарий е на Дейвид Мамет. Сега разбираме, че Манголд е сметнал за нужно да привика на помощ Скот Франк, с който работи по „Логан: Върколакът“, и той да преработи сценария, подготвяйки го за снимки. От слуховете, които се носят, оставаме с впечатление, че Манголд подготвя и двата проекта доста сериозно и въпросът не е кой ще се осъществи, а кой ще стигне кината първи.

Ако Бейл и Деймън действително подпишат договорите си за участие, вероятно „Ford vs. Ferrari“ ще е с приоритет – надяваме се първото развитие да е официално заглавие, за да спрем да пишем безумното „Ford vs. Ferrari“ или досадното „неозаглавен проект за…“. Но трябва да признаем, че няма да имаме никакви оплаквания, ако „The Force“ се окаже следващият му филм. Ще следим развитието и на двата проекта и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *