Джъстин Лин

Принципно сме големи фенове на последните два „Star Trek” филма на Дж. Дж. Ейбрамс (како и на цялата поредица, разбира се) и с нетърпение очакваме новия трети филм, но въпреки това не сме писали нищо за проекта, откакто научихме за сценарната рокада, която беше преди повече от година. Така пропуснахме доста новини, но в крайна сметка, по един или друг начин, те се оказаха несъстоятелни и от сегашна гледна точка, пропускът ни не е толкова значителен.

Една от новините, които не отразихме, беше, че сценаристът и продуцент на последните два филма Роберто Орси ще седне на режисьорското столче. Преди няколко дни обаче, той напусна длъжността, както се говори, заради „creative differences”, което вероятно означава, че като дебютант режисьор не са му давали голяма свобода и са му се месили в работата.

Напускането на Орси даде начало на поредица спекулации кой точно ще го замести, като цитираните имена бяха на Рупърт Уайът, Мортен Тилдъм и ветерана от „The Next Generation” и режисьор на един от най-добрите (според феновете) „Трекове” „Star Trek: First Contact” Джонатан Фрейкс, който публично заяви желанието си да се нагърби със задачата. Но в крайна сметка не се оказа нито един от тях.

Deadline съобщават, че човекът, който ще седне на режисьорското столче на „Star Trek 3”, е Джъстин Лин и той е единственият, на когото Paramount са предложили работата. Лин си спечели завидна доза слава, след като изведе франчайза „Бързи и яростни” (той режисира всичките филми от 3-та до 6-та част) и името му се свързваше с какви ли не проекти – от новия „Терминатор”, през „Смъртоносно оръжие 5”, до новия филм от spin-off поредицата за Борн с Джереми Ренър в главната роля.

Честно казано, изборът на Джъстин Лин ни вдъхновява дори по-малко от първоначалния на Орси, въпреки че той има далеч по-голям опит с екшъна и с ансамбловия актьорски състав. Просто не сме гледали нищо от него, което да ни накара да смятаме, че може да предложи нещо повече от развлекателен екшън. Има обаче нещо, което може да промени отношението ни, и това са първите два епизода от новия сезон на „True Detective”, на които той е режисьор. Ще ги гледаме и после ще коментираме отново.

Финално, Роберто Орси остава продуцент и сценарист, а „Star Trek 3” ще се появи в кината на 8 юли 2016, навреме за 50-годишния юбилей от дебютирането на първия епизод от оригиналния сериал на Джийн Роденбери.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *