ума търман

Огромни почитатели сме на Джон Мактиърнън, който дефинира екшън жанра с класики като „Хищникът“ „Умирай трудно”, „На лов за „Червения октомври“ и „Умирай трудно 3“ (а ако добавите пародията „Последният екшън герой“ няма да протестираме много), и преди време щяхме да „хвърчим в небето“ от тази новина, но в случая ще заемем скептична позиция, докато нямаме някакво солидно доказателство (нещо повече от промо постер), че са започнали снимки.

Причината е, че вече няколко пъти сме писали за проекти на режисьора, които така и не се осъществиха. Реално Мактиърнън не е снимал нищо повече от 15 години – „Първично“ от 2003 г. е последният му филм, а впоследствие влезе и в затвора за лъжесвидетелстване, което, предполагаме, се отразява на работните му възможности и вече ни е налегнало сериозно съмнение, че някога ще видим реализиран негов нов режисьорски проект. Но, както се казва, надеждата умира последна и стискаме палци разпространената от ScreenDaily новина, свързана с него, да се окаже истина.

Джон Мактиърнън
Джон Мактиърнън се чуди дали някога ще направи нов филм

А новината е, че Джон Мактиърнън ще напише и режисира фантастичния екшън-трилър „Tau Ceti 4“ и за главните роли са подписали Ума Търман и Травис Фимел. Според информацията действието на филма се развива на разкъсвана от война четвърта планета в системата Тау Кит и разказва за трима тежко въоръжени странници, които пристигат и взимат на мушка няколко олигарси и военни престъпници, които тероризират мястото, с идеята да убият всеки един от тях.

Звучи чудесно, но за да бъде реализиран качествено, „Tau Ceti 4“ има нужда от доста сериозен бюджет, какъвто се съмняваме, че ще може да се намери, и дори да се осъществи, очакваме някоя евтинийка. Това не означава, че филмът ще е лош, даже напротив, но все пак. Продуценти на „Tau Ceti 4“ ще са Джон Мактиърнън, Гейл Систрънк, Антъни Катагас и Ума Търман и доколкото разбираме, на предстоящия пазар покрай фестивала в Кан ще се търси финансиране, така че им стискаме палци.

Ще следим развитието на проекта (ако има такова) отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Баш такава фантастика ми се гледа, не знам що, ама си го представям, като Зов за завръщане….хубавия