Сет Роугън и Майкъл Фасбендър

…И новините дойдоха – Sony се оказаха прецакани. Както всички потриваха доволно ръце, че за проекта на Дани Бойл, посветен на Стив Джобс, се включва мултиталантливия Крисчън Бейл, така преди два дни се оказа, че той се отдръпва от идеята за филма – имал „смесени чувства” по темата и усещал, че „не е подходящ за ролята, затова решил да се откаже”. Не са ясни точните мотиви на Бейл – говори се, че може да се е почувствал неудобно от факта, че първоначално Финчър е замислил идеята и той го е „поискал” за ролята, а пък после самият Финчър отпадна… И все пак да подсетим – само се говореше усилено за Бейл, но той не беше подписал договор, така че от негова страна всичко си е честно и почтено!

Ето какво каза сценаристът Арън Соркин за образа на Джобс преди известно време:

„Ролята е изключително трудна. В този филм се изговарят повече думи, отколкото в три филма, комбинирани в един! Няма сцена или кадър, в които да не присъства Джобс и непрекъснато се говори. Тази роля е много трудна, но той ще се справи!”

Последната характеристика беше отправена по адрес на актьорското майсторство на Бейл, който вече липсва от проекта. Напомняме отново, че в основата му е сценария на Соркин по биографията-бестселър на Уолтър Айзъксън, посветена на Джобс. Както беше споменал самият сценарист, в края на 2012 година сценарият се състоеше от 3 половинчасови сцени, отразяващи реално времето. Това са критичните минути преди пускането на пазара на първия „Макинтош” (1984 година), на първия пост-Apple продукт, компютъра NeXT (1988 година) и преди дебютирането на iPod-а (2001 година).

Снимките трябва да започнат през зимата, която вече си настъпва и Дани Бойл трябва бързо да пристъпи към действия за осигуряване на актьор за най-важната, главна роля в проекта по сценарий на Арън Соркин. А най-новата информация по темата е от тази сутрин и включва не кой да е, а любимеца на мало и голямо Майкъл Фасбендър. Deadline и Variety той със сигурност е в преговори за ролята, но ние ще изчакаме официалното съобщение, че е приел, преди да коментираме.

Междувременно стана ясно, че за образа на съоснователя на Apple Стив Возняк се коментира Сет Роугън – според едни източници на информация участието му е вече сигурно, според други нещата са още във фаза „уговорки”. Роугън доказа, че е способен да се справя добре с (полу) драматичен киноматериал („50/50”, „Take This Waltz”), пък и ролята на ключовата фигура в живота на Джобс – заедно създават, разработват и предлагат на публиката своите технологии, е повече от важна и отговорна за бъдещия филм.

Още едно име се спряга сериозно във връзка с този проект – става дума за участие на Джесика Частейн, като няма друга информация, свързана с ролята, предложението и с това дали е прието или просто тя е една от дамите, обсъждани за някой от женските образи във филма. Ясно е, че при съгласие от нейна страна, проектът придобива още по-голяма (продаваема) стойност. Само трябва да се намери кой ще играе Джобс…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *