Ернст Блофелд

Даммм, новината е отдавна, очаквахме потвърждение, и макар че е все още в графата „rumored”, време е да обърнем внимание на факта, че Сам Мендес очевидно има намерение в „Bond 24” да възкреси един от най-известните злодеи на поредицата – Ернст Ставро Блофелд. Ролята е предложена на изключително талантливия Кристоф Валц.

След десет годишен съдебен спор, в момента MGM притежава всички права върху персонажите от „библиотеката” на Джеймс Бонд, включително Блофелд и престъпната му организация SPECTRE. Снимките на предстоящия Бонд-филм трябва да започнат през декември (дестинациите са Мексико, Мароко, Австрия, Италия и Лондон) и според The Daily Mail Валц наистина ще влезе в ролята на известния злодей, само че официално персонажът му се води „Франц Оберхаузер, син на един ски-инструктор, който го играе бащински-покровителствено спрямо Бонд”. Ако обаче се окаже, че това наистина е Блофелд, „нърд”-овете на тема статистика ще се изкефят да научат, че този герой за последно е бил видян през 1981 година в „For Your Eyes Only”, ако не се брои появата му в „неофициалния” бонд-филм „Never Say Never Again” (1983).

Дали Кристоф Валц ще снима, ще стане ясно на официалната пресконференция, предвидена за първата седмица на декември. Ние много го уважаваме във всичките му роли, в които сме го гледали (дори и при Гилиъм!) и затова сме сигурни, че Мендес прави много вярна крачка с ангажирането на Валц. Знаете, в „Бонд 24 ще видим още Рейф Файнс, Бен Уишоу, Наоми Харис и (евентуално) Чуетел Еджиофор като злодей, и Леа Сейду като femme fatale. И Даниел Крейг, разбира се! Премиерата на филма се очаква на 6 ноември 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Прекрасна новина, ама някак не мога да преглътна Леа Сейду като Bond Girl. Няма нищо секси в това момиче, а заставайки до Урсула Андрес, Холи Бери, ЕВА ГРИЙН, Олга Куриленко или Денийз Ричардс, тя просто се губи като присъствие.

  2. Аз пък много харесвам Леа Сейду – намирам я за мега секси. А в „Невъзможна мисия 4“ показа, че като нищо може да изиграе „бондска“ роля.

    А конкретно, съм съгласен с Начев, Валц е изключително невдъхновен избор. Отново ще видим Хнас Ланда – той само това си може когато играе злодеи.