You can’t get rid of the Babadook! Или по-скоро, не можем да се отървем от реклами за „The Babadook”. Човек би казал, че два трейлъра са напълно достатъчни, за който и да е филм – какво остава пък за хорър, за който (на всичкото отгоре) са ни предупредили да се пазим от спойлъри, но ето, че сега дебютира и трети, а в допълнение получаваме и цели четири клипа. Не можем да се сърдим обаче, тъй като рекламите напълно си заслужават и за пореден път потвърждават качествата на филма, за които говорят всички, имали щастието да го гледат.

The Babadook” разказва историята на млада вдовица и нейния страдащ от психични проблеми син, който е спохождан от кошмари за чудовище, което иска да убие и двамата. Когато момчето открива в дома им мистериозна книжа със заглавие „Mister Babadook”, той е убеден, че главният ѝ герой Бабадук е чудовището от неговите сънища. Скоро майката започва да вижда странно, зловещо присъствие около себе си и разбира, че това, за което я предупреждава синът ѝ, може да е истина.

Holy crap! Това „Ba-ba dook, dook, dook” e ужасно настръхващо! Напомня ни на зловещото ръмжащо гъргорене от „Ju-on”. Обърнете му внимание и в първия клип.

Режисьор на „The Babadook” е Дженифър Кент, а в ролите са Еси Дейвис, Ноа Уайзман, Даниел Хеншал, Хейли МакЕлини, Барбара Уест и други.

Британската премиера на филма е 24 октомври, а в САЩ ще може да бъде видян от 28 ноември – по кината и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. И аз, и Дринов – даже спорихме по темата не-помня-вече-коя-пиянска-вечер. Един от редките случаи, когато с него се разминаваме. Искаше ми се да ми хареса повече.

  2. Филмът е чудесен – жанрът служи, за да се разкаже за нещо друго …
    Класически в мярката към която се придържа и в развръзката си …
    И актрисата се справя отлично при положение, че в общи линии всичко е стоварено на раменети и …

    Както се казва …. what cant kill you makes you stronger ….