С удоволствие попадаме на нов трейлър за сравнително нискобюджетна научна фантастика, която обаче изглежда прекрасно и има шанс да се нареди сред най-интересните независими филми на годината. Въпреки че не всеки подобен филм в крайна сметка ни е по вкуса, винаги се интересуваме от тях, защото толкова обичаме sci-fi с идеи, че винаги стискаме палци на нови подобни начинания.

Този път става дума за „Vesper” – нов филм, който ще направи премиерата си на чешкия филмов фестивал в Карлови Вари. Филмът разказва за 13-годишно момиче, което живее след като на Земята е имало пълен колапс на екосистемата. Титулярната героиня се бори за оцеляване, докато се грижи за парализирания си баща, когато се среща с мистериозна непозната. Благодарение на нея, заплашителния съсед и вълнуващо търсене на скрита истина, целият живот на Веспър се променя в свят, който включва както роботи, така и необичайни животни и растения.

Вижте трейлъра сега:

Красотата на дизайна със сигурност е първото нещо, което ни прави впечатление от този трейлър и светът, който се изгражда ни вълнува много, леко напомня визуалната атмосфера на „Annihilation” на Алекс Гарланд. Затова пък сюжетът не става много ясен от тази първа реклама, което със сигурност не е лошо – винаги предпочитаме да се изненадаме. Струва ни се, че самият тон е доста любопитен, едновременно много заплашителен, а в същото време се усеща надеждата на героинята, най-вече изразена с отношението ѝ към природата около нея, която може да бъде страховита, но и красива по собствен начин.

Ще ни бъде много интересно да видим как темите за порастването и оцеляването ще се смесят на фона на този свят, като много се надяваме сюжетът на „Vesper” да е малко по-сложен от най-изтърканото „Chosen One“ клише, което сме гледали безброй пъти.

vesperposter220220628

Vesper” е режисиран от Кристина Буозите и Бруно Сампър („ABCs of Death: K is for Knell”), които са написали и сценария заедно с Брайън Кларк. В главните роли са Рафиела Чапман, Роузи МакЮън, Ричард Блейк и Еди Марсан.

Филмът ще бъде пуснат на VOD на 30 септември след премиерата в Карлови Вари, който ще се проведе идната седмица.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *