Без да се впускаме в обяснения защо не сме пуснали по-рано информация за новия проект на Терънс МаликThe Better Angels”, сега предлагаме няколко трейлъра и клипа, както и доста снимки – и всичко това идва за вас (почти) в навечерието на появата на самия филм в разпространение в Щатите. И моля – не се подвеждайте, сценарист и режисьор на филма е А. Дж. Едуардс, той е дебютант, но е работил с Малик по „To The Wonrder”, „Дървото на живота” и „Новият свят”, а именитият режисьор тук е в ролята на продуцент

The Better Angels” проследява живота на младия Ейбрахам Линкълн. В една изолирана дървена колиба, в дивата пустош на Индиана през 1817 година, ритъмът на любовта, трагедията и на обичайните житейски трудности оформят един от най-великите герои на американската нация – нейният шестнадесети президент, който слага край на робството в САЩ и често е наричан „Великият освободител”. В основата на филма са интервюта от 19 век (!) с членове на семейството на Линкълн.

Премиерата на „The Better Angels” беше преди има-няма 9 месеца, на фестивала Сънданс, в секцията „New Frontier” – което ще рече нестандартно, нетрадиционно кино, непопадащо в обичайните квалификации. Вижте как тези неща намират форма в трейлъра.

http://www.youtube.com/watch?v=7SJBS2K0ReQ

С помощта на впечатляваща черно-бяла визия и удивително използване на светлината (самият режисьор твърди, че са се стремили да разчитат максимално на естествената светлинна картина), „The Better Angels” рисува поетична картина на годините, които изиграват важно значение за формирането на характера на бъдещия държавник и обръща специално внимание на две важни жени в живота му.

На младият Брейдън Дени е поверена ролята на момчето Ейбрахам; Брит Марлинг, Джейсън Кларк, Даян Крюгер и Уес Бентли са сред важните актьори, на които режисьорът благодари от сърце за образите, които създават под негово ръководство. „The Better Angels” е показван вече на няколко фестивала по света – и най-честото сравнение е с визуалния стил на утвърдения майстор и ментор на режисьора Едуардс – Терънс Малик. На което дебютантът отвръща с гордост „За един режисьор да бъде сравнен с Малик е все едно автор, издаващ първата си книга, да бъде сравнен с Джеймс Джойс!” Сладко, нали?

Ето и няколко клипа.

Подобно на филмите на Малик, и тази творба разделя в два лагера почитателите на киното – едните хвалят стила, визията, разказа и… всичко, другите наричат филма „неангажиращ, неоригинален и банално-прозаичен”. Все пак, без да сме видели „The Better Angels” не можем да се присъединим към тези декларации.

Дебютното творение на А. Дж. Едуардс ще се появи на екран в Щатите на 7 ноември, а предвид специфичната визия и тематиката може да „пророкуваме” поява като по чудо на наша територия само в някои от фестивалните програми, ако въобще…

The Better Angels

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments