Радваме се, че напоследък Ал Пачино е зарязал клишираните роли и „калъпните” си гневни изпълнения, отдал се е на истинско творчество пред и зад камерата и тази години ни очакват цели два многообещаващи филма с негово участие. Единият е „Manglehorn” на Дейвид Гордън Грийн, който разказва за застаряващ, неудовлетворен от живота ключар с тъмно минало, преследван от спомена за неизживяната си голяма любов, която изоставя преди повече от 40 години.

Когато видяхме първата снимка от „Manglehorn”, споделихме, че Дейвид Гордън Грийн го описва като „любовна история – за изборите, които правим в младостта и за ситуациите, които конструираме сами на себе си” и добавя, че в него „има красиво чувство за хумор”. Сега с дебютирането на първия клип от филма можем да видим точно какво е имал предвид.

http://www.youtube.com/watch?v=zIAvlZ385yo

Определено изглежда като нещо, което бихме гледали. Освен всичко друго сме и фенове  на Дейвид Гордън Грийн, както и на актьорите, разбира се – дори само от този клип се вижда, че Пачино и Холи Хънтър правят отлични роли. Отзивите от Венеция също са положителни, така че…

Вижте и един странен промо-постер.

плакат

А. Дж. Мангълхорн е застаряващ, обикновен човек в един малък град. Той се грижи за болната си котка, всеки петък се измъква от разговори с местния банков чиновник и похапва на едно и също място всеки ден. Истината е, че той е бивш бандит, който преди 40 години се е отказал от жената на своя живот заради един голям „удар”. И в момента е обсебен от мисълта за изборите, които правим ежедневно. След драматичен опит да започне отново на чисто, Мангълхорн трябва да се справи с един ужасяващ момент и е разкрит като човек с много тъмно минало…

Режисьор на „Manglehorn” е Дейвид Гордън Грийн, а в ролите са Ал Пачино, Холи Хънтър, Крис Месина, Хармъни Корин, Натали Уилемон и други.

Филмът дебютира на фестивала във Венеция, а съвсем скоро му предстои и показ в Торонто. Премиерната дата за редовен кино показ все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. няма как да не го очаквам с интерес – от режисьора на „Pineapple Express“ и „Your Highness“ 😉