Ал Пачино

Такааа, от лятото на 2011 изтече много вода, и затова сигурно настава време Пачино да се върне към малко поизостанали проекти. Заедно с Бари Левинсън двамата искаха да правят адаптация по „The Humbling” на Филип Рот. Оказва се, че филмът е вече заснет, с партньорки Грета Гъруиг и Даян Уийст, в момента върви пост-продукция и междувременно Millennium Films са се сдобили с правата за разпространението му.

Ето накратко за какво иде реч в историята:

Актьор в заника на своята кариера, запътил се стремително все „по-надолу”, вижда възможност да съживи себе си чрез една по-млада жена в този трагедия „по Чехов”, написана от Филип Рот. Известният в миналото театрален актьор Саймън, който е вече на 65, преживява жестока криза – няма роли за него, съпругата му го напуска и той постъпва в психиатрично заведение, за да лекува самоубийствените си пристъпи. След това се оттегля във фермата си, за да очаква… нещо, което се появява неочаквано – дъщерята на бивш приятел от театъра, която е зряла 40-годишна жена, запазила детската си усмивка. Въпреки разликата във възрастта и хомосексуалното й минало, двамата започват бурна връзка. Саймън пренебрегва всички знаци, които би трябвало да го предупредят да не хлътва прекомерно – напротив, той държи да опитат всякакви сексуални трикове и игри, докато една нощ не „забърсват” пиян местен юнак за „тройка”, а това ще се окаже дълбоко съкрушителен ход…

Няма подробности за премиерна дата, но се очаква филмът да обиколи някои фестивали по света, преди да го пуснат на кино. И на този етап е неизбежно да го сравняват с „Нимфоманка” на Триер.

Още един проект е заформил чичо Ал съвсем „небрежно” – ще бъде отново в ролята на застаряващ човечец, с тъмно минало, което го преследва. Филмът е „Manglehorn”, а режисьорът Дейвид Гордън Грийн. Въпреки драматичните нотки, Грийн описва проекта като „любовна история – за изборите, които правим в младостта и за ситуациите, които конструираме сами на себе си” и добавя, че „има красиво чувство за хумор във филма”. Партньори на Пачино ще бъдат Холи Хънтър, Крис Месина и Хармъни Корин.

Ето първата официална снимка, както и синопсиса  от „Manglehorn”:

Manglehorn - Ал Пачино

А. Дж. Мангълхорн е застаряващ, обикновен човек в един малък град. Той се грижи за болната си котка, всеки петък се измъква от разговори с местния банков чиновник, и похапва на едно и също място всеки ден. Каква е истината за него: той е бивш бандит, който преди 40 години се е отказал от жената на своя живот заради един голям „удар”. И в момента е обсебен от мисълта за изборите, които правим ежедневно. След драматичен опит да започне отново на чисто, Мангълхорн трябва да се справи с един ужасяващ момент и е разкрит като човек с много тъмно минало…

Все още не е ясна премиерната дата и на този проект на Ал Пачино, но искрено ще се надяваме един от най-любимите ни актьори от близкото минало да си „пресече” поредицата от спорни филмови роли, която го преследва… май доста отдавна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *