"Phoenix Rising"
„Phoenix Rising“

Power on!

Това се казва добра новина. Един от най-любимите ни фантастични сериали от детството (наравно със „Седморката на Блейк”) „Капитан Пауър и войниците на бъдещето” ще се завърне за нов живот под ръководството на косъздателя му Гари Годар. За тези, които не си спомнят, историята на „Капитан Пауър и войниците на бъдещето” се развива през XXII в., след така наречените Метални войни – кибернетичен бунт, в който интелигентни машини подчиняват човешката раса. Хората обаче не се предават и успяват да организират съпротива, водена от капитан Джонатан Пауър (в ролята Тим Дъниган) и малка група от бунтовници, наречени „Войниците на бъдещето”.

Deadline съобщават, че новото име на поредицата ще бъде „Phoenix Rising”, а действието ще ни отведе 15 години след сюжета на оригинала. Точното описание е следното:

15 години, след като човечеството губи опустошителната война срещу изкуствен интелект, наречен Оувърмайнд, Джонатан Пауър, синът на мъжа, който причинява войната, разбира истината за своя баща и открива нов вид бойна броня, която ще помогне на малка група войници и цивилни да поведат битка срещу бионичната армия на Новия ред. Дъниган ще се завърне в нова роля.

В добавка имаме и кратък тийзър трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=IOrr27ktx1k

Изглежда доста евтино, точно като оригинала, който беше един от първите сериали, които използваха компютърно генерирани образи – лошият Соарон ни беше любим. Възможно е обаче тийзърът да е направен без пари, само с рекламна цел, а самият сериал да бъде с по-високи „production values” – във време на жестока конкуренция между изключително качествени телевизионни продукции, едва ли някой може да си позволи ниско качество.

Ако си мислите, че „Phoenix Rising” може да се разпадне в зародиш, както стана и с идеята за новите епизоди на „Седморката на Блейк”, вероятно имате право – винаги съществува тази възможност. Но трябва да знаете, че проектът е в доста по-напреднал стадий от „Блейк” и се очаква да научим повече подробности на предстоящия Comic-Con. Стискаме палци.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Hell yaeh,
    още си спомням колко депресиран бях, като мацката му умря. Този сериал ме прибираше от улицата лятната ваканция

  2. Незнам дали не го четох преди време в IMDB, но нереализираните планиове за сезон 2, звучаха яко ….. да видим, аз съм много за, дори и евтинийка да е

  3. Преди няколко години, по повод на някаква годишнина (сега като гледам, трябва да е било 2007-8 год.; за 20 годишният юбилей) пробвах да го гледам отново. Почувствах се много засрамен 🙁 То и навремето явно не е било кой знае какво, но сега просто не става за гледане… мъка, мъка…

  4. Баси носталгията ме налегна, ако се реализира, дори и като SyFy продукция ще е супер!

  5. Леле.. коя година го даваха тук и по кой канал? Смътни спомени..