Ouija

Уиджа дъските са задължителен елемент от почти всеки (евтин) хорър с тийнейджъри и е наистина учудващо, че няма чак толкова много филми, които ги поставят в центъра на действието. И не е като да кажеш, че подобен подход би бил доста елементарен и тъп, защото кога това е спирало „Холивуд”, който бълва страшни (във всеки един смисъл на думата) тъпотии в името на лесната печалба? А в случая ни се струва доста лесна печалба, защото е пълно с милиони кухи тийнейджърки, които вярват в свръхестествените свойства на тези дъски и съответно биха се занесли в киното.

Е, от доста време Холивуд се опитва да пусне на екран голям уиджа-филм, с което да поправи „грешката” си и ето, че след доста проблеми и отлагания, „Ouija” е вече факт и като доказателство имаме трейлър, плакат и няколко снимки. Вероятно се досещате какъв е крайният резултат, но все пак вижте.

От продуцентите на „Бла, бла!” Тотално, лишено от всякакво въображение клише от началото да края. Дори супер симпатичната Оливия Кук от „Bates Motel” не успява да ни зарадва. Ето какво имахме предвид под „бълване на тъпотии с цел лесна печалба”. Никакво желание за нещо по-оригинално.

Имаше един момент, в който МакДжи работеше по проекта и неговата идея беше за „поглед към свръхестественото в стил „Индиана Джоунс” (в древността е съществувала уиджа дъска с истинска връзка с отвъдното, която е вдъхновила появата на съвременните варианти на играта) и колкото и некадърен да е той, сигурни сме, че щеше да направи по-добър филм от този тук. Ама бюджетът бил прекалено голям…

Като допълнение, вижте един плакат и няколко снимки.

Оливия Кук

плакат

Режисьор на „Ouija” е Стайлс Уайт, а в ролите са Оливия Кук, Шели Хенинг, Дарън Кагасоф, Дъглас Смит, Бианка Сантос, Ана Кото и др.

Премиерата е 24 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments